PERSBERICHT - 2004-04-23

Spectaculaire 'grand opening' Cape Holland Den Helder

Op 28 april om 12.00 uur start een nieuw tijdperk voor Den Helder. Het nieuwste attractiepark van Nederland, Cape Holland Treasure Park, opent dan zijn deuren waarmee het gehele themapark Cape Holland voor bezoekers toegankelijk is. Het gehele Cape Holland Willemsoord complex omvat een negental unieke dag- en avondrecreatieve bedrijven.

De opening van Cape Holland is ook voor de stad Den Helder van grote betekenis. Den Helder maakt zich op voor een zeer aanzienlijke stedelijke vernieuwing en wil met de realisatie van Cape Holland een prominente plaats in de Nederlandse toeristische en recreatieve markt veroveren. Door dit themapark worden jaarlijks zon 600.000 bezoekers extra in Den Helder verwacht. Graag nodigen wij u uit deze unieke opening bij te wonen.

Terug in de tijd van de V.O.C.
In Cape Holland Treasure Park draait alles om de rijke historie van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (V.O.C.). Kinderen beleven in het park spannende avonturen. In de V.O.C Wonderwalk zien zij hoe een V.O.C.-schip vroeger werd gebouwd. In een schip in aanbouw is een spectaculaire speeltuin. Het hele gezin geniet van de zeeaquaria, de familieglijbaan, de Pirate Escape (een bootje dat met hoge snelheid te water wordt gelaten), de botsbootjes (op het water) en de nautische themamidgetgolf Golf Bay. Tijdens een bezoek aan de Hurricane (de grootste nautische simulator van Nederland), ontdekt men waarom zeelieden in die tijd bang waren voor stormen en piraten.

Topattractie is het grootste V.O.C.-schip ter wereld, de Prins Willem Topattractie van het Cape Holland Treausure park is het grootste V.O.C-schip ter wereld, de Prins Willem, dat afgemeerd ligt aan de kade van het park. Het schip heeft een lengte van 68 meter, is 14 meter breed en heeft een hoogte van 54 meter boven de kiel. Tijdens een bezoek aan dit imposante schip waant de bezoeker zich helemaal terug in de tijd van de Gouden Eeuw.

Nog meer belevingen
Bovendien vinden bezoekers op het grote Cape Holland complex nog meer attracties, zoals Cape Holland Utopolis (Megabioscoop), Cape Holland Lifeboat Museum (Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers), Cape Holland Game Kingdom (family entertainment), Cape Holland Capers Nest (kinderspeelparadijs) Cape Holland Waterworld Café (een Grand Café) en Cape Holland Expo Experience is een complex van karakteristieke industriële ruimten en zalen voor tentoonstellingen, beurzen, grote feesten en evenementen. Ook Cape Holland Navy Museum van de Koninklijke Marine is op het Cape Holland terrein gevestigd.

Spectaculaire opening
Op 28 april zal om 12.00 uur de officiële opening plaatsvinden. Achtereenvolgens zijn er toespraken van de burgemeester van Den Helder, drs. J.M. Staatsen, prof. dr. W. Lemstra, lid van de Eerste Kamer, en drs. D. Lips, algemeen directeur Libéma. De openingshandeling van Cape Holland Treasure Park wordt een waar spektakel dat zich afspeelt rondom het V.O.C-schip Prins Willem. De Marinierskapel speelt diverse marsen. De kapitein van de V.O.C. (acteur Ernst Daniel Smid) zal het grote publiek (bestaande uit Helderse basisschoolkinderen) uitleg geven over alle gebeurtenissen. Zij kunnen alles volgen op een groot videoscherm. Als absoluut hoogtepunt zullen de Helderse kinderen Timo en Maureen samen met burgemeester J.M. Staatsen, diverse kanonschoten afvuren vanaf de Prins Willem. Deze schoten vormen letterlijk het startsein voor de opening van Cape Holland.

Exclusief voor de media: voorbezichting
Speciaal voor alle media is er een exclusieve voorbezichtiging van het Cape Holland Treasure Park en het V.O.C.-schip Prins Willem mogelijk. Vanaf 9.00 uur bent u van harte welkom in het perscentrum in Cape Holland Lifeboat Museum. Hier zijn o.a. de Burgemeester van Den Helder, drs. J.M. Staatsen, en drs. D. Lips, algemeen directeur Libéma, beschikbaar voor interviews. Daarnaast kunt u onder begeleiding alvast het park bekijken.

Accreditatie
Verrtegenwoordigers van de media worden uitgenbodigd bij deze officiële opening aanwezig te zijn. Na accreditatie (= verplicht), ontvangt u een routebeschrijving, toegangsbewijzen en parkeerkaart per e-mail. In de bijlage treft u het accreditatieformulier aan.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met:

Goof Lukken
PR-manager Libéma
tel.: 073-5282200 of 06-53433868

Accreditatie Grand Opening Cape Holland Den Helder

Ja, ik ben aanwezig bij de Grand Opening!

Organisatie: ...

Naam: ...

Aantal personen: ..

Adres: ..

Postcode/Woonplaats: ..

E-mail:Fax:..

Graag per omgaande (uiterlijk 26 april) retourneren aan Goof Lukken per fax: 073-5233323
of per e-mail: g.lukken@libéma.nl

Na ontvangst ontvangt u een routebeschrijving, toegangsbewijzen en parkeerkaart per e-mail.

Wij kunnen alleen volledig ingevulde formulieren accepteren