Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag, 23 april 2004

Rebel, Lunar, The Peptones en 2BUB
in het Paard van Troje
Bands eerste voorronde van "Speel jij op Parkpop?" bekend

Woensdag 28 april zal in het Paard van Troje de eerste voorronde plaatsvinden van "Speel jij op Parkpop?". Deze woensdag zal de band Rebel (rock) om 20.30 de spits af bijten, gevolgd door Lunar (powerpop) en The Peptones (rock & roll). De afsluiter van de avond is 2BUB (emopop/rock). De bands hebben elk een half uur de tijd om de jury en het publiek te overtuigen van hun muzikale talent. Elke voorronde zal een winnaar van de vakjury en een winnaar van de publieksjury opleveren.

Hierna zullen nog vier voorrondes volgen (5 mei, 11 mei, 19 mei en 26 mei) die allemaal in het Paard van Troje plaatsvinden. De entree voor deze voorrondes is gratis en daar komt nog bij dat het publiek kans maakt op backstage kaarten voor Parkpop 2004! De voorrondes worden opgenomen en uitgezonden door TV West. Begin juni wordt de finale uitgezonden in een compilatieprogramma. De vier winnaars van deze finale zullen 27 juni te bewonderen zijn op het Locals Only Stage (presented by Haagse Hogeschool) van Parkpop.

Locals Only Stage

In 2003 introduceerde Parkpop met veel succes het Locals Only Stage (presented by Haagse Hogeschool), hiermee inhakend op de trend jonge talenten de kans te geven zich te presenteren op grotere festivals. Dit jaar zullen er maar liefst 14 bands op het Locals Only Stage staan. Vier van die bands zullen voortkomen uit de "Speel jij op Parkpop?" voorronden. Zeven bands worden bepaald in samenwerking met het popmagazine LiveXS. Uit de beste, in eigen beheer uitgebrachte opnames vanaf april 2003 tot maart 2004 kiezen de LiveXS members de zeven bands die op het Locals Only Stage van Parkpop te zien zullen zijn. In samenwerking met de Grote Prijs van Nederland zijn ook de winnaars van twee van de vier categorieën te zien op het Locals Only Stage. Dit jaar zijn dat Skiggy Rapz (winnaar RNB/Hiphop) en Eleven (winnaar Pop/Rock). De band Silverlake zal dit jaar wederom op het Locals Only Stage staan, vorig jaar kon het publiek van Parkpop stemmen welke band zij in 2004 terug wil zien, Silverlake was de grote winnaar.

Parkpop is een productie van Den Haag Marketing & Events in co-productie met Ducos/ACR
De programmering van Parkpop is in handen van Rock in Waterland


---



Ingezonden persbericht