Gemeente Zwolle

Parnassusberg op begraafplaats Kranenburg officieel in gebruik genomen

Op woensdag 28 april 2004 om 14.00 uur neemt wethouder Peter Pot van de gemeente Zwolle de Parnassusberg op begraafplaats Kranenburg officieel in gebruik. De Parnassusberg is de meest recente uitbreiding van begraafplaats Kranenburg. Het is een heuvel die plaats biedt aan 660 graven en die op een bijzondere landschappelijke manier is aangelegd.

De Parnassusberg is een cirkelvormige heuvel van twee terrassen die zijn omgeven door een structuur van hagen. Hierdoor krijgt de berg een groene uitstraling en is er tussen de graven sprake van voldoende intimiteit. De berg is aangelegd in de zomer van 2003. Het ontwerp ervan is van Copijn Tuin- en Lanschapsarchitecten bv uit Utrecht.

Ter gelegenheid van de ingebruikname zal wethouder Peter Pot een plaquette onthullen met de volgende tekst:

De Parnassusberg is vernoemd naar de Griekse berg 'Parnassos', een symbolische woonplaats van dichters. De Parnassusberg is een cirkelvormige heuvel, opgebouwd uit twee terrassen, omgeven door hagen en is een uitzichtpunt over de begraafplaats. De cirkelvorm van de berg staat symbool voor het 'alles omvattende'.

De Parnassusberg is een eerste uitbreiding na vaststelling door de raad van het Masterplan Kranenburg. Het masterplan Kranenburg geeft een totaalvisie op het gebeid
tussen de Bergkloosterweg, Haesterveerweg en de A28.


---