Koninklijke Ahold


PERSBERICHT

3,8 miljoen Nederlandse huishoudens kunnen bestellen bij www.albert.nl

BEZORGSERVICE ALBERT BREIDT UIT NAAR REGIO'S ARNHEM EN NIJMEGEN

Zaandam, 27 april 2004 -- Albert, de grootste boodschappen bezorgservice in Nederland, breidt vanaf 28 april zijn diensten uit naar de regio's Arnhem en Nijmegen. In totaal kunnen 275.000 huishoudens in deze regio's hun boodschappen van
Albert Heijn, Etos, Gall & Gall en Deli XLSHOP via www.albert.nl bestellen en tot in de keuken laten bezorgen. De eerste bezorgingen vinden plaats op 13 mei. Dankzij de uitbreiding naar de regio's Arnhem en Nijmegen kan Albert inmiddels ruim de helft van de Nederlandse huishoudens bedienen.

In navolging op de succesvolle uitbreiding naar de regio's Tilburg en Eindhoven, breidt Albert nu ook uit naar de regio's Arnhem en Nijmegen. De uitbreiding van het servicegebied is mogelijk door het inzetten van zogenoemde overslaglocaties, een vergaande innovatie van het distributienetwerk. De bestelde boodschappen worden in het distributiecentrum in De Meern klaargezet en in grote vrachtwagens naar de overslaglocatie in Nijmegen gereden, waar ze worden overgeladen op de bakwagens van Albert. John Traas, directeur van Albert: 'Dankzij deze technische innovatie kunnen we nu ook bezorgen in gebieden die normaal gesproken te ver van de Albert-distributiecentra vandaan liggen. Door het inzetten van overslaglocaties kunnen wij in de toekomst het servicegebied verder uitbreiden en zo bij nog meer Nederlandse huishoudens de boodschappen tot in de keuken bezorgen. In de regio's Tilburg en Eindhoven zijn sinds de recente uitbreiding al duizenden orders geplaatst, een aantal dat dagelijks verder toeneemt.'

3,8 miljoen huishoudens
Sinds de introductie van Albert in 2001 is deze bezorgservice aan huis enorm gegroeid. Inmiddels kan Albert 3,8 miljoen Nederlandse huishoudens bedienen (meer dan vijftig procent). Vorig jaar werd een omzetstijging van ruim 30 procent geboekt ten opzichte van 2002. Versartikelen hebben een omzetaandeel van 35 procent. De gemiddelde bestelling vertegenwoordigt een waarde van 118 euro, 65 tot 70 artikelen per bestelling. Bezorging gebeurt binnen 24 uur na bestelling. Veel kortingen die klanten krijgen bij een van de vier aangesloten winkels, gelden ook bij Albert. Naast consumenten maken ook klein-zakelijke klanten en veel kinderdagverblijven gebruik van Albert. De producten die via www.albert.nl te bestellen zijn -- in totaal rond de 10.000 artikelen, waaronder verse artikelen, koel- en diepvriesproducten, maar ook volume voordeelverpakkingen - hebben dezelfde prijs als in de gewone Albert Heijn-winkel. Alleen voor het verzamelen en bezorgen van de boodschappen vraagt Albert een vergoeding van 6,80 euro.

Opmerkelijke actie
Om de uitbreiding in de regio's Arnhem en Nijmegen feestelijk te introduceren, start Albert op 28 april een bijzondere actie voor de inwoners van de betrokken postcodegebieden. Inwoners van Nederland kunnen op www.albert.nl/bezorgservice een familielid, vriend, kennis, (sport)club of bedrijf uit de regio's Arnhem en Nijmegen nomineren voor het ontvangen van een maand lang gratis boodschappen van Albert. Op de site kan worden aangegeven waarom juist deze genomineerde een maand gratis boodschappen verdient. Uit de grappigste, ontroerendste of origineelste inzendingen worden drie winnaars gekozen. Op 13 mei worden de prijzen uitgereikt.


-- EINDE PERSBERICHT --

Voor meer informatie (

Koninklijke Ahold