Zeehondencreche Pieterburen

Fantastische steun van Lyreco

Groot was de vreugde in de crèche, toen een paar maanden geleden een medewerker van Lyreco contact opnam met Lenie 't Hart en haar vroeg aan welke apparatuur er op korte termijn behoefte was. Over die vraag hoefde niet lang te worden nagedacht. De crèche had dringend behoefte aan nieuwe desinfecteermachines en een grote, professionele wasdroger. Want al het werk binnen de crèche wordt uitgevoerd volgens strenge protocollen. Er wordt immers gewerkt met wilde dieren, die na hun behandeling weer in hun natuurlijke omgeving worden uitgezet. Hygiëne is daarbij een sleutelwoord. Na iedere behandeling van een zeehond wordt van kleding gewisseld en alle gebruikte materialen zoals slangen, trechters en bakjes worden gedesinfecteerd. De oude desinfecteermachines waren in 1988 tweedehands aangeschaft en inmiddels echt op. Ook de wasdroger, waarin alle gebruikte en gereinigde werkkleding wordt gedroogd, had het opgegeven. Maar de crèche heeft geen geld voor zulke grote investeringen: al het geld van de donateurs gaat naar de directe zeehondenzorg. Met de nieuwe machines kunnen alle materialen nog beter worden gereinigd en dat betekent kwaliteitsverbetering van de zeehondenzorg. Nu de crèche kortgeleden het ISO 9001-2000 keurmerk heeft gekregen, is het van belang dat alle processen meetbaar en controleerbaar zijn. Het proces desinfecteren wordt op deze manier beslist meetbaar!

Lyreco desinfecteermachines Lyreco wasdroger

Het spreekt vanzelf dat de Zeehondencrèche heel blij is met deze fantastische steun van Lyreco. Het is zeker dat daarmee zeehondenlevens worden gered.
De klanten van Lyreco mochten een naam bedenken voor een jonge grijze zeehond, die door Lyreco is geadopteerd. Uit heel veel leuke inzendingen is tenslotte de naam "Splash" gekozen. Afgelopen week is Splash samen met een paar andere geluksvogels weer uitgezet in de Waddenzee.

Meer informatie over Lyreco vindt u op: www.lyreco.nl