Gemeente Haarlem


Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Gesprek met woordvoerder motorclub afgerond
Situatie rond parkeren Hell's Angels genormaliseerd

Recent heeft een constructief gesprek plaatsgevonden tussen gemeente Haarlem en de woordvoerder van de motorclub Hell's Angels. Aanleiding daarvoor was de aanvraag van de motorclub voor een parkeervergunning op de wekelijkse clubavond aan de Baljuwslaan. De aanvraag van de motorclub is getoetst aan de geldende criteria. Gebleken is dat een parkeervergunning niet toegekend kan worden.

De woordvoerder van de motorclub zegde toe mee te werken aan het parkeerbeleid dat bij het clubhuis geldt. De parkeercontroles op de Baljuwslaan worden in een normale frequentie uitgevoerd zoals in alle betaald-parkeren gebieden in Haarlem. Er is geen aanleiding om extra controles te laten plaatsvinden.

Sinds Pasen 2004 zijn de parkeercontroles op de Baljuwslaan na overleg met de politie hervat. Vóór de hervatting heeft de gemeente een uitgebreide voorlichtingscampagne in de buurt gehouden over de parkeercontroles. Daarvan is een goede preventieve werking uitgegaan. Wel is een aantal sancties opgelegd sinds hervatting van de controles.


28 april 2004
sector Publieksdienst
Meriam Juthan, communicatieadviseur
023-5114398
023-5115171
mjuthan@haarlem.nl
111/2004