WWW.KANAAL4.NL

Volksreferendum via het internet

Nieuwe politieke partij opgericht: www.kanaal4.nl

Er is een politieke omwenteling noodzakelijk om het vertrouwen van de Nederlandse bevolking in de politiek weer te herstellen, en de grote heersende onvrede weg te nemen, vindt Cor van Mierlo. Hij heeft daarvoor een nieuwe politieke partij opgericht, Kanaal 4, die als unicum de burgers wil raadplegen via het Internet en de politieke bewustwording van het volk wil vergroten. 'Je mening in een referendum melden via het Internet, dat is pas echte democratie,' zegt de oprichter.

Volgens de oprichter van Kanaal 4 is de politieke aandacht van de burger danig verslapt sinds Fortuyn. Ook zijn er zaken, die ons zijn opgedrongen, zoals de Euro en de 10 nieuwe landen in de Europese Unie. Kanaal 4 wil dat voortaan de burger via een elektronisch referendum het regeringsbeleid en het politieke landschap bepalen.

'De politieke onvrede onder de Nederlandse bevolking is na de dood van Pim Fortuyn alleen maar verder toegenomen. Deze onvrede bij de bevolking is ontstaan tijdens de paarse periode, toen onze politieke leidsmannen de ogen hebben gesloten voor de werkelijke problemen van ons land. De kiezer loopt dan ook uit onvrede massaal weg bij bestaande partijen zoals het CDA,'constateert Van Mierlo.

Het politieke roer moet in ons land volledig om, vindt Cor van Mierlo en hij heeft daarvoor een nieuwe partij opgericht, www.kanaal4.nl, met het doel om een nieuwe Nederlandse politieke TV zender van de grond te krijgen. Op dit kanaal zal de bevolking zes maal per jaar worden geïnformeerd over tal van sociaal-maatschappelijke onderwerpen, zoals de veiligheid op straat, de inzet van de politie, de gevolgen van de Euro en de economische achterstand van Nederland ten opzichte van andere landen in Europa. Daarvoor zal iedere politieke partij, die vertegenwoordigd is in de volksvertegenwoordiging een spreker mogen afvaardigen om in een vurig pleidooi van 5 minuten via de zender van Van Mierlo de opinie van de desbetreffende partij verkondigen. De burger kan vervolgens zijn of haar elektronische stem uitbrengen, waarna letterlijk volgens het principe 'meeste stemmen gelden' de politieke besluitvorming zal plaatsvinden.

Van Mierlo: 'Deze verschuiving van de macht naar de burger zal zijn uitwerking op de bevolking niet missen. Samen verantwoordelijk, het herstel van ons rechtsgevoel, het herstel van ons veiligheidsgevoel en meer sociale binding onderling. Het zijn slechts enkele voorbeelden die het gevolg zullen zijn van de politieke omwenteling, die Kanaal 4 wil bewerkstelligen. De enige manier om het probleem van de onvrede ook daadwerkelijk op te lossen.

Budel, 27 april 2004,

Voor nadere informatie
C.M.van Mierlo
Europalaan Noord 33
6021 EE Budel

0495-494006

28 apr 04 10:04