Dienstenbond CNV

Welke Megapooler kan aan het werk bij De Harense Smid? 28-04-2004

Op donderdag 22 april is overleg gevoerd tussen de vakbonden en de directie van De Harense Smid. Er is o.a. gesproken over de wijze waarop De Harense Smid gaat bekijken wie er bij haar in dienst kan komen en tegen welke arbeidsvoorwaarden.

Er is nog veel onduidelijk, maar wat we weten, geven we alvast aan u door.

225 werknemers
In ieder geval zullen zon 225 werknemers behoren tot de gelukkigen die aan het werk kunnen in de winkels van Megapool die De Harense Smid heeft overgenomen. Bij de keuze wie de gelukkige is, wordt o.a. gekeken naar het personeel in de regio van de winkel die door De Harense Smid is overgenomen. Dus als winkel A is overgenomen, dan betekent dat niet persé dat al het personeel van winkel A ook in die winkel weer aan het werk gaat. Er wordt ook gekeken onder het personeelsbestand van zeg maar de winkels B tot en met E die ook in dezelfde regio als A zijn gevestigd.

Sociaal beleid
De Harense Smid heeft aangegeven dat zij bereid is om haar verantwoordelijkheid te nemen als het gaat om een stuk sociaal beleid, maar er zal zeker gekeken worden naar kosten en kwaliteit. Er wordt niet ingezet op alleen maar jonge werknemers, maar men wil een reëel beeld van de personeelspopulatie van Megapool in de winkels aan het werk helpen.

Arbeidsvoorwaarden
De werknemers worden aangenomen op basis van de arbeidsvoorwaarden van De Harense Smid. Wat deze voorwaarden zijn is op dit moment bij ons ook nog niet bekend, maar in ieder geval geldt de ETD-CAO (net als bij Megapool). Dienstjaren en opgebouwde rechten zijn door het faillissement van Megapool echter naar de prullenbak verwezen; u moet zich daar dus verder niet al teveel meer van voorstellen.

De andere werknemers
Voor de andere werknemers geldt dat de opzegtermijn binnenkort gaan eindigen. Dan komt u dus in de WW. Hoe lang de WW duurt, hangt vooral af van uw leeftijd en het aantal jaren dat u gewerkt hebt.

Informatie
Heeft u een aanbod van De Harense Smid (of een andere werkgever) gehad en wilt u checken of het aangeboden contract klopt? Als lid van CNV Dienstenbond kunt u dit laten checken door onze juristen. Neem contact op met ons kantoor.

Wilt u weten hoe het zit met uw WW-uitkering en wat uw rechten en plichten zijn? Ook daarvoor kunt u terecht bij ons kantoor.

CNV Dienstenbond blijft zich onverminderd voor u inzetten, waar u ook werkt of waar u ook werk zoekt.