Dienstenbond CNV

DeWitKomart; nog niet erop of eronder!
28-04-2004

Het zou een spannende avond worden, afgelopen maandagavond in Beverwijk. Dat was natuurlijk al bekend. We kunnen u nu berichten dat we er nog niet uit zijn maar dat we nog wel in gesprek zijn over een Sociaal Plan. Dat betekent dus dat we in de onderhandelingen stappen hebben kunnen zetten. We zijn er alleen nog niet helemaal uit. Over een paar lastige punten moeten wij nog overeenstemming krijgen. Of dat gaat lukken, zal morgen bekend worden. We hebben namelijk afgesproken om op woensdag 28 april opnieuw te gaan onderhandelen.

Helaas kunnen wij u nu dus nog niet de zekerheid geven die u graag wil krijgen maar er wordt aan gewerkt! We willen daarbij namelijk zorgvuldig te werk gaan en ook echt alles geprobeerd hebben om een redelijke collectieve regeling via een Sociaal Plan af te spreken.

Waar zijn we het gisteravond over eens geworden? We hebben afspraken kunnen maken over de hoogte van de vergoeding om van werk naar werk te worden begeleid. Ook zijn we het eens geworden over de toeslagenregeling die geldt als er een andere functie voor u beschikbaar is bij DeWitKomart die minder verdiend. Waar we nog niet uit zijn, is wel het belangrijkste van het Sociaal Plan: de hoogte van de vergoeding en dat in samenhang met de lengte van de opzegtermijn. Wij gaan ervan uit u morgen hierover meer duidelijkheid te kunnen geven.

Het gesprek met DeWitKomart staat voor woensdag 28 april om 10.00 gepland. Wij zullen u zo snel mogelijk van de uitkomst op de hoogte brengen.

Heeft u vragen of wilt u reageren op bovenstaande? Dan kunt u contact met mij opnemen via mail of telefoon; n.poelgeest@cnvdibo.nl of (035)6460580