Ingezonden persbericht


Fotomateriaal bij dit bericht is beschikbaar

Persbericht

Heineken stroomlijnt distributieproces met HHP¹s Dolphin mobiele computers ~ nieuw mobiel systeem levert aanzienlijke kostenbesparingen op ~

28 april 2004 ­ De Nederlandse Heineken brouwerij heeft haar distributieproces gestroomlijnd door alle vrachtwagens uit te rusten met Dolphin® 7200 mobiele computers van HHP, een toonaangevende producent van op imaging-techniek gebaseerde oplossingen voor gegevensverzameling. Het nieuwe systeem heeft al geresulteerd in aanzienlijke kostenbesparingen.

Iedere dag transporteert een vloot van 320 vrachtwagens Heineken producten, waaronder bier en frisdranken, van de verschillende Nederlandse distributiecentra naar de verkooppunten. Dankzij de multifunctionele HHP Dolphin® 7200 mobiele computers, kunnen de chauffeurs nu toegang krijgen tot productinformatie, bezorggegevens en informatie over teruggestuurde producten door eenvoudigweg de barcode te scannen. Een aan de terminal gekoppelde printer wordt gebruikt om een bon voor de klant te printen.

Voor de implementatie van het nieuwe systeem, was het verzamelen van gegevens een tijdrovend proces. Chauffeurs moesten met de hand allerlei papierwerk invullen, waaronder gedetailleerde bezorgbonnen. Aan het einde van de dag werd alle data ingevoerd in het centrale systeem door Heineken¹s administratieve medewerkers op de distributiecentra.

Heineken¹s nieuwe oplossing moest sneller, betrouwbaarder en efficiënter zijn, en moest naadloos integreren met Heineken¹s bestaande administratieve en logistieke software. HHP¹s partner ZETES hielp Heineken met het selecteren van de beste oplossing. Na uitgebreid onderzoek, kozen de twee bedrijven voor HHP¹s Dolphin® 7200 mobiele computers.

"Het duurde behoorlijk lang voordat we een leverancier hadden gevonden die zowel de gewenste apparatuur als de software kon leveren in de door ons vereiste configuratie," zei Fred Klein Hemmink, logistics manager bij Heineken.

"Het nieuwe systeem vereenvoudigt niet alleen Heineken¹s logistieke administratie, maar minimaliseert tevens de kans op fouten bij de invoer van gegevens. Bovendien biedt het systeem waardevolle informatie voor distributiemanagement die gebruikt kan worden om de aanleverroutes efficiënter te plannen," zei Boudewijn van der Kroon, director business development strategic EMEA accounts bij HHP. "Dit heeft nu al geleid tot substantiële tijds- en kostenbesparingen en zal ook haar toegevoegde waarde blijven bewijzen. Als Heineken in de toekomst wil overstappen naar een nieuw voorraadmanagementsysteem, kan deze oplossing naadloos geïntegreerd worden."

(339 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over HHP
HHP is een toonaangevende producent van op imaging-techniek gebaseerde oplossingen voor gegevensverzameling voor mobiele en draadloze applicaties en applicaties voor transactieverwerking, zoals barcodescanners, mobiele computers en transactieterminals.

HHP, een innovator op het gebied van data capturingproducten en -oplossingen, introduceerde in 1972 de eerste handheld barcode leespenscanner met commerciële potentie ter wereld. Sindsdien heeft het bedrijf baanbrekende en innovatieve producten op het gebied van barcode scanning op de markt gebracht, zoals lineaire en area imagers en image engines, de mogelijkheid om automatisch de juiste barcodesymbologie te selecteren, geavanceerde lineaire en 2D decoderingsalgoritmen en de eerste 2D-geschikte draagbare dataterminal ter wereld.

HHP¹s klantgerichtheid en haar sterke wereldwijde partnernetwerk hebben geleid tot een indrukwekkende klantenlijst. HHP mag vele bedrijven in de mobiele en industriële sector en de detailhandel tot haar klantenkring rekenen, waaronder The United States Postal Service, Federal Express, Coca-Cola, DHL en Continental Airlines.

HHP is een particulier bedrijf en heeft wereldwijd meer dan 565 medewerkers in dienst. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Amerikaanse Skaneateles Falls. Het Europese hoofdkantoor staat in Eindhoven. HHP heeft tevens kantoren in Engeland, Frankrijk, Duitsland, Zweden, Spanje, China (Hongkong), Japan, Brazilië en de Verenigde Staten.

Voor verder persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Viviane Brokerhof bij LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: vivianeb@lewispr.com http://www.lewispr.com


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---