Dienstenbond CNV

Persbericht - CNV roept leden op tot actie tegen exorbitante beloningen in top bedrijfsleven
28-04-2004

Voorzitter CNV present bij vergadering ING

De eigen werknemers voorhouden dat er geen ruimte is voor loonaanpassingen en zelf een vorstelijke beloning opstrijken van 65% boven op het toch al niet geringe basissalaris. ING topman Ewald Kist maakt het wel erg bont. Ondanks eerdere afspraken over matiging van het bonusstelsel voor topbestuurders in het bedrijfsleven is men bij het ING kennelijk kort van memorie. Dergelijke financiële beloningen zijn niet van deze tijd. Het CNV vindt dergelijk gedrag onacceptabel en zal op de komende aandeelhoudersvergadering van het ING, afgelopen dinsdag in het Scheveningense Circustheater, acte de presence geven.

CNV-voorzitter Doekle Terpstra bezoekt daartoe deze bijeenkomst om nogmaals te benadrukken dat dit niet de manier is. ,,In een periode dat we moeten matigen past het niet zulke bedragen uit te keren, aldus Terpstra. CNV Dienstenbond verzet zich uitdrukkelijk tegen deze eenzijdige beloningen en zal voorafgaand aan de vergadering flyers uitdelen. Daarom roept landelijk bestuurder Erik Langeweg de leden van zijn bond op om deze actie te ondersteunen.

Voor nadere informatie:

Erik Langeweg (bestuurder) (023)5670684 of (06)20164972 Frank van Leen (persvoorlichter CNV Dienstenbond) (023)5670605 Marjan Heuving (woordvoerster vakcentrale) (06)51723353