Stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht 28-04-2004 - Nieuwsberichten district Utrecht stad

Te hard rijden en belediging
UTRECHT In de nacht van dinsdag op woensdag is een 18-jarige man uit Utrecht aangehouden voor te hard rijden. Zijn bijrijder, een 20-jarige man uit Utrecht is aangehouden voor belediging en bedreiging.

De 18-jarige automobilist werd omstreeks 01.15 uur op de t Goylaan opgemerkt door surveillerende politieagenten. Zij zagen dat de automobilist te hard reed. Op de Columbuslaan reed de man 110 km/u, waar 70 km/u is toegestaan. Hierop werd de auto aan de kant gezet. Tijdens het uitschrijven van een bekeuring beledigde en bedreigde de 20-jarige bijrijder beide politieagenten. De man is aangehouden.

Diefstal
UTRECHT Op dinsdagavond is een man bestolen in zijn auto van zijn mobiele telefoon op het Zandpad.

Omstreeks 23.30 uur reed een 20-jarige automobilist uit Amersfoort over het Zandpad . Een onbekend persoon klopte op zijn raam en de automobilist stopte. De onbekende persoon opende de deur en ging op de passagiersstoel zitten. De automobilist kreeg de onbekende persoon na een poosje uit de auto, maar bemerkte later dat de stoel was vernield en dat zijn mobiele telefoon was ontvreemd.

Signalement van de verdachte:
Man met getint uiterlijk, zwart krullend haar en lange bakkebaarden. Lengte 1.75/1.85 m. Leeftijd ong. 30 jaar en smal postuur. Hij had een pokdalig en ongeschoren gezicht. Hij droeg een lederen bruinkleurige jas en een donkere broek.

Diefstal uit auto
UTRECHT Op dinsdagmiddag is een 45-jarige automobilist uit Boxtel bestolen. De man stond omstreeks 14.05 uur voor een verkeerslicht op de Pr. Bernhardlaan. Twee jongens op een scooter naderden zijn auto en openen zijn kofferbak. Zij namen een laptop en een stickermachine mee uit de kofferbak en reden op een witte scooter weg.

Signalement verdachten:
Twee jongens met getint uiterlijk. Leeftijd ongeveer 20 jaar. Zij droegen zwarte leren jassen.

Rijbewijs ingevorderd
UTRECHT Op dinsdagmiddag reed een 30-jarige automobilist uit Woudenberg omstreeks 14.40 uur over de Waterlinieweg. Daar haalde hij met een snelheid van 130 km/u twee surveillerende politieagenten in. Op het verkeersplein Laagraven werd hij aan de kant gezet. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, omdat hij de maximum toegestane snelheid (70 km/u) met meer dan 50 km/u had overschreden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Scootercontrole
UTRECHT - Dinsdagmiddag en -avond hield de politie tussen 14.00 uur en 21.00 uur door de hele stad een scootercontrole. In totaal werden 78 bestuurders naar de controleplek (eerst bij het winkelcentrum Overvecht en daarna politiebureau Paardenveld) gedirigeerd. 30 Bestuurders hadden alles in orde en de overige bestuurders kregen in totaal 84 bekeuringen. De meeste bekeuringen werden geschreven voor een te hoge constructiesnelheid en het niet tonen van een bromfietscertificaat. Drie bestuurders deden afstand van hun bromfiets (teveel mankementen) en van 4 bromfietsen werd de uitlaat gedemonteerd.

Kort na aanvang van de controle, om 14.05 uur, zag een motoragent op de Sweder van Zuylenweg dat een scooterbestuurder, 20-jaar en uit Utrecht, snel omkeerde na het zien van deze agent. De bestuurder reed via de Burgemeester van Tuylkade naar de St. Bernulestraat, St. Ludgerstraat en reed op de Amsterdamsestraatweg uiteindelijk een brandgang in, waar hij frontaal tegen een stenen schuurtje botste. Zijn verwondingen vielen mee, maar de geleende scooter was total loss. Tijdens de achtervolging heeft de bestuurder verschillende voetgangers in gevaar gebracht en reed hij meerdere keren zonder te kijken kruisingen over. Er is proces-verbaal opgemaakt voor gevaarlijk en hinderlijk rijgedrag. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Een 15-jarige jongen uit Utrecht had omstreeks 20.30 uur duidelijk geen zin om mee te gaan naar de controleplaats en maakte dat hij wegkwam. Een korte achtervolging volgde, waarna de jongen op de Miltenburglaan alsnog kon worden staandegehouden. In zijn vlucht reed de jongen tegen een geparkeerde auto op de Miltenburgstraat aan. Hij bleef ongedeerd, maar zal de schade aan de auto moeten vergoeden. Daarnaast kreeg hij een bekeuring voor het feit dat hij te jong was om een bromfiets te mogen besturen.