Politie Groningen

Persberichten woensdag 28 april 2004

provincie Groningen, 28-04-2004 -

Groningen: Stadjer aangehouden voor bedreiging
De politie heeft dinsdagavond in de Kleine Butjesstraat een 39-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging. De Stadjer reed op zijn fiets en kreeg onenigheid met een groepje mensen. Hierop werd de man kwaad en begon te dreigen met een mes. Surveillerende politieagenten zagen dit gebeuren en konden de verdachte inrekenen. Het mes werd in beslag genomen. De Stadjer werd gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer aangehouden na aanrijden van vrouw
De politie heeft dinsdagavond op de Bornholmstraat een 57-jarige man uit Groningen aangehouden voor poging tot doodslag en zware mishandeling. De man wordt ervan verdacht dat hij op het Sontplein heeft geprobeerd een 34-jarige vrouw uit Groningen aan te rijden. De vrouw was volgens eigen zeggen op de motorkap van de verdachte zijn auto beland, maar had zij hierbij geen verwondingen opgelopen. De vrouw kon vluchten, waarna zij de politie kon alarmeren. De verdachte werd even later in zijn auto aangetroffen en ingerekend. Hij zal vandaag worden gehoord. De man en de vrouw waren bekenden van elkaar. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: politie houdt brandstichter aan
De politie heeft dinsdagnacht in de Van Speykstraat een 55-jarige man uit Groningen aangehouden voor brandstichting. De verdachte werd door een 46-jarige man uit Groningen op heterdaad betrapt bij het in brand steken van zijn motorfiets. Het voertuig was dezelfde nacht al een keer eerder in brand gestoken. De brandstichter werd door de eigenaar overgedragen aan de politie. In de kleding van de verdachte trof de politie een brandbaar middel en een aansteker aan. De man werd ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord. De motorfiets was zwaar beschadigd. De eigenaar doet aangifte. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: vluchtende fietsendief aangehouden
De politie heeft dinsdagmiddag in de Ernst Casimirlaan een 29-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal en heling. Agenten zagen de man op een damesfiets rijden, waarna zij de fiets controleerden. Al snel bleek dat de fiets begin februari vanaf de Boerhaavelaan was gestolen en dat een 46-jarige Stadjer hiervan aangifte had gedaan. De verdachte fietste met de politieagenten naar het politiebureau. In de Gelkingestraat demarreerde de fietser plotseling en probeerde hij aan de dienders te ontkomen. Na een achtervolging op de fiets kon de verdachte uiteindelijk in de Ernst Casimirlaan worden klemgereden. Op het politiebureau werd de man gehoord. Volgens eigen zeggen had hij de fiets van een onbekende gekocht. Na verhoor werd hij in vrijheid gesteld. De 46-jarige Stadjer krijgt zijn fiets binnenkort terug.

Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft dinsdagochtend op twee locaties van de Friesestraatweg, de Provincialeweg N355, en de Beneluxweg snelheidscontroles gehouden. Op het weggedeelte waar een snelheidslimiet geldt van 50 km/uur passeerden 261 voertuigen. Zeventien bestuurders reden te hard. De snelste rijder reed 71 km/uur. Op het wegvlak waar een maximumsnelheid van 80 km/uur geldt, werden 1180 voertuigen gecontroleerd. Hier reden negen bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km/uur. Alle
snelheidsovertreders krijgen een bekeuring. Op de Beneluxweg vond dinsdagmiddag een snelheidscontrole plaats. Van de 2078 passerende voertuigen reden 78 bestuurders te hard.

Regioberichten volgen later