AutoRai

28-4-2004

Krachtige Hyundai Santa Fe voor zanger Peter Douglas

De bekende Nederlandse zanger Peter Douglas beschikt sinds kort over een nagelnieuwe Hyundai Santa Fe 2.0 CRDi VGT 4WD. De artiest, bekend geworden door zijn feilloze imitatie van Frank Sinatra, rijdt met de vierwielaangedreven SUV naar optredens in en rond Nederland.

Jaarlijks legt Peter Douglas zestig- tot zeventigduizend kilometer af per auto. Hij verheugt zich op lange ritten met de Hyundai: "Ik heb de auto kort geleden opgehaald. Vanaf de eerste meters heb ik een goed gevoel. De Santa Fe is overdonderend. Hij is groot, luxe en geeft een zeer veilig gevoel." De Hyundai beschikt over de nieuwste dieselmotor die directe injectie combineert met een variabele turbo. "Daardoor heeft hij enorm veel trekkracht dat rijdt prettig en ontspannen. Voor mij is dat belangrijk op weg naar en van optredens."

Bijzonderheden

Andere bijzonderheden zijn de automaat die naar keuze met de hand is te bedienen en de elektronisch geregelde vierwielaandrijving. Veel kilometers rijdt Peter Douglas zelf maar soms zit er een chauffeur achter het stuur. "Zeker als je een vol programma hebt met meerdere optredens in één weekeinde is het beter en veiliger als je gereden wordt."

Douglas kennismaking met Hyundai was deels toevallig. "Ik trad op tijdens een bijeenkomst voor de Hyundai-organisatie. En net die dag had mijn oude auto nogal wat kuren. En van het een kwam het ander. Samen met mijn manager Frank Halters, mijn steun en toeverlaat zowel zakelijk als artistiek, heb ik de knoop daarna doorgehakt."

Sinatra-stijl

Peter Douglas brak begin 1987 definitief door als winnaar van Henny Huismans Soundmixshow met een weergaloze imitatie van Frank Sinatra. Douglas faam ging de hele wereld rond, waarna hij zelfs optrad in de Verenigde Staten ter gelegenheid van Sinatras 81e verjaardag. Op dit moment richt Douglas al zijn aandacht op een nieuw album, dat in het najaar uitkomt. Hij vertelt: Ik wil er nog niet te veel over kwijt. Het gaat om originele, Nederlandstalige songs die in de Sinatra-stijl gearrangeerd zijn, met een big band. Als het album uitkomt, volgt er een tournee langs de theaters.