Ingezonden persbericht


Brocade introduceert toekomstvaste SAN datacenter-architectuur met nieuwe SilkWorm 24000 Director

Uitbreiding aanbod SAN Directors met hoge beschikbaarheid en hogere prestaties bieden ondernemingen een gegarandeerd groeipad

Tilburg, 28 april 2004 - Brocade Communications Systems, Inc. (Brocade®) (Nasdaq: BRCD), leverancier van infrastructuuroplossingen voor Storage Area Networks (SAN's), breidt zijn productaanbod voor de enterprise SAN-markt uit met de nieuwe SilkWorm 24000 Director-switch. Deze switch voldoet aan de strengste eisen op het gebied van hoge beschikbaarheid, prestaties en schaalbaarheid. De SilkWorm 24000 kent een architectuur die klanten enorme groeimogelijkheden biedt. Brocade OEM-partners EMC, HDS, HP, StorageTek en Sun Microsystems hebben zich gekwalificeerd of gaan zich kwalificeren voor de levering van deze nieuwe switch.

De SilkWorm 24000 Director ondersteunt tot 128 non-blocking 2 Gbit/sec full duplex poorten in één domein en is ontworpen om de strenge prestatie- en beschikbaarheideisen van datacenters te overtreffen. De hoge beschikbaarheidopties zijn hot code-activation en volledig dubbel uitgevoerde systeemcomponenten (control-processors, stroomvoorziening, ventilatoren), die eenvoudig geüpgrade kunnen worden zonder verstoring van het systeem. De SilkWorm 24000 is net als alle andere Brocade-switches en -directors gebaseerd op een normaal fabric-besturingssysteem en is compatible met de meeste bestaande SAN-omgevingen. Naast ondersteuning voor de Fibre Channel- en FICON-protocollen is de blade-architectuur van de SilkWorm 24000 ontwikkeld voor ondersteuning van fabric-applicaties en IP-protocollen zoals FCIP en iSCSI. Dit wordt mogelijk gemaakt door uitbreidings-blades toe te voegen. Door de uitbreiding met nieuwe poortkaarten zijn ook hogere FC-snelheden mogelijk, inclusief 4 Gbit/sec en 10 Gbit/sec. De SilkWorm 24000 verlaagt de operationele kosten door het zeer lage energieverbruik en de efficiënte warmteverspreiding.

"Klanten met enterprise datacenters willen investeren in storage-netwerkoplossingen die applicaties de hoogste beschikbaarheid en prestaties bieden en tegelijkertijd eerdere investeringen garanderen", zegt Carl Greiner, SVP Infrastructure Strategies van de META Group. "Ongeacht of deze applicaties op een mainframe of open systeem draaien, zoeken klanten leveranciers met bewezen, uitbreidbare architectuur en upgrade-trajecten om investeringen in hard- en software, training en vaardigheden te optimaliseren. De nieuwe director van Brocade maakt deel uit van de nieuwste directors en switches, die hierin voorzien op basis van common code."

De SilkWorm 24000 is een aanvulling op de Brocade SilkWorm 12000 Director die met zijn dubbele 64-poort domeinarchitectuur al een marktaandeel van 30% heeft. Ter onderstreping van het streven om investeringen van klanten te garanderen, kondigt Brocade ook upgrade-plannen aan om de SilkWorm 12000 te migreren naar de SilkWorm 24000-functionaliteit. Met de hardware, software en beheerelementen van deze twee director-platforms kunnen de 3.500 gebruikers van de SilkWorm 12000 hun kennis, tools en best practices verder optimaliseren.

Investment Protection Initiative
Naast het upgradetraject voor SilkWorm 12000 Directors introduceert Brocade ook het unieke Investment Protection Initiative voor directors. Dit initiatief biedt eindgebruikers een eenvoudige en flexibele upgrade-strategie voor SilkWorm Directors. De specifieke upgrade-strategieën voor de SilkWorm 24000 erkennen en ondersteunen meerjarige planning en investeringscycli in technologie voor datacenter-infrastructuren. Verder bevat het initiatief migratiepaden naar een hogere poortdichtheid, poortsnelheden en fabric-intelligentie, zonder kostbare of verstorende 'rip and replace'-maatregelen.

Partners
"De nieuwe SilkWorm 24000 Director van Brocade is een krachtige aanvulling op de Connectrix-director-producten van EMC. Dit biedt een sterk platform voor de ondersteuning van geavanceerde storage-netwerkomgevingen", aldus Chuck Hollis, Vice-president Platforms Marketing van EMC. "De combinatie van de heldere upgradetrajecten en de hoge prestaties en beschikbaarheid biedt een veelzijdige en flexibele basis voor grote SAN's."

"Bedrijven willen de TCO van SAN's terugdringen en tegelijkertijd de flexibiliteit, prestaties en bescherming van investeringen verbeteren", zegt Frank Harbist, Vice-president en General Manager Storage Software and Infrastructure bij HP. "De nieuwe 128-poort Director biedt de hoge beschikbaarheid en prestaties die bedrijfskritische SAN-omgevingen vereisen."

"In combinatie met IBM TotalStorage-disk of tape-producten biedt de SilkWorm 24000 klanten de mogelijkheid om infrastructuurkosten te verlagen en het SAN-beheer te vergemakkelijken", zegt Cindy Grossman, IBM Director of Disk Marketing. "Ook de combinatie van het Investment Protection Initiative van Brocade en de IBM-vereenvoudigingstrategie voor infrastructuren is enorm waardevol voor klanten."

Mark Ward, Vice-president en General Manager Information Lifecycle Management Solutions van StorageTek: "SAN's zijn een krachtige basis voor onze information lifecycle managementstrategie voor de vermindering van opslagkosten, informatiebeheer en databescherming. De nieuwe Director van Brocade biedt een oplossing voor enterprise SAN's met een uitbreidbare architectuur voor ongestoorde groei en uitbreiding."

"De blade-architectuur van de SilkWorm 24000 Director voorziet in de behoefte aan lagere operationele kosten en grotere flexibiliteit", zegt Andy Ingram, Vice-president Marketing Sun Network Storage. "Daarnaast zijn investeringen beschermd omdat de nieuwe director de hardware-, software- en beheerelementen van bestaande SilkWorm 12000 Directors optimaliseert. Door de focus op kostenverlaging en de vermindering van complexiteit binnen datacenters kunnen Sun-klanten enorme voordelen behalen."

Brocade Communications Systems, Inc.
Brocade (Nasdaq: BRCD) biedt een intelligent platform voor genetwerkte storage-infrastructuren. Vooraanstaande leveranciers van systemen, applicaties en storage kiezen voor Brocade als basis voor hun SAN-oplossingen. De Brocade SilkWorm®-reeks van fabric switches en software is ontwikkeld om databeschikbaarheid en het gebruik van storage- en serverhulpmiddelen te optimaliseren. Bedrijven vereenvoudigen met de Brocade-oplossingen de implementatie van SAN's, verlagen de Total Cost of Ownership (TCO) en vergroten de netwerk- en applicatie-efficiëntie.