Provincie Zuid-Holland




Geen busstroken langs N 207

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben besloten geen busstroken langs de N 207 aan te leggen. In plaats daarvan wordt de doorstroming op een aantal kruisingen verbeterd. De wijziging van de plannen is een gevolg van de inspraakbijeenkomsten en van de uitkomsten van nader onderzoek.

"We zijn niet doof voor kritieken" aldus gedeputeerde Marnix Norder. "Doelstelling van het plan was en is de bereikbaarheid per openbaar vervoer tussen regio en Schiphol te verbeteren. Dat gaan we nu op een andere manier aanpakken." Gebleken is namelijk dat niet zozeer de provinciale weg het probleem is, als wel de doorstroming op de kruisingen.

In plaats van het aanleggen van busstroken willen GS, in overleg met omwonenden de gemeente Jacobswoude en het vervoerbedrijf Connexxion, de kruisingen N207/ Dr. Stapenseastraat / Burg. Bakhuizerlaan en N207 / Vriezenweg optimaliseren. Een mogelijke oplossing voor de kruising N207/ Dr. Stapenseastraat / Burg. Bakhuizerlaan is het aanleggen van een extra voorsorteerstrook voor de bus en het anders afstellen van de verkeerslichtenregeling. Voor de kruising met de N207 /Vriezenweg is de aanleg van een (turbo)rotonde een mogelijke oplossing. "Op deze manier heeft ook het overige verkeer baat bij de aanpak" aldus Norder.

Lange termijnWat er met de N207 op de lange termijn moet gaan gebeuren gaan GS onderzoeken in een zogeheten verkeersstructuurstudie. In deze studie worden ook allerlei mogelijke ruimtelijke ontwikkelingen in een veel groter gebied betrokken. De aanleg van busvoorzieningen langs de N207 in Alphen aan den Rijn die nu in uitvoering zijn, gaat uiteraard gewoon door. "De inbreng van de aanwezigen op de knelpuntverkennende bijeenkomst heeft zeker een rol gespeeld bij onze afweging om tot deze keuze te komen." verduidelijkt Norder de scope wijziging van GS.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon: 070 - 441 66 22