Ingezonden persbericht


ORANGE VIERT 10-JARIG BESTAAN

Den Haag, 28 april 2004 - Telecomprovider Orange viert vandaag haar 10e verjaardag. In 1994 is Orange in het Verenigd Koninkrijk gelanceerd. Destijds was Orange de 4e op de markt, maar dat veranderde snel. Nu, 10 jaar later, is Orange de grootste als het gaat om klantenaantallen. Vandaag de dag bellen 13,6 miljoen Britten met Orange. Het bedrijf is actief in 19 landen en heeft meer dan 49 miljoen klanten. In de meeste van deze landen heeft Orange de nummer 1 positie behaald. Op 31 maart 2003 is de telecomprovider ook in Nederland op de markt gekomen.

In de afgelopen 10 jaar is de markt sterk veranderd. In 1994 was de mobiele telefoniemarkt onoverzichtelijk en gecompliceerd. Mobiel bellen was bovendien duur en slechts 4% van de huishoudens had een mobiele telefoon. Met de komst van Orange, die klanten centraal stelt en deze eigenlijk meer als partners ziet, is er gaandeweg veel veranderd. Orange introduceerde onder meer het klantvriendelijke afrekenen per seconde, de caller ID, waardoor je ziet door wie je gebeld wordt en overzichtelijke rekeningen waarvoor je niet extra hoeft te betalen. Op dit moment heeft 89% van de Britse bevolking een mobiele telefoon.

Ook in Nederland sloeg de eerlijke propositie aan. Orange introduceerde hier als eerste het 'wat van jou is, blijft van jou'-principe, waardoor je je nog niet gebruikte beltegoed of -bundel gewoon mag meenemen naar de volgende maand. Orange is nog steeds de enige provider die dit al haar klanten zonder voorwaarden biedt. Dit sloeg aan, want het eerste jaar in Nederland kende een stijging van ruim 30% in actieve klanten.

David Holliday, CEO van Orange Nederland zegt: 'Wij zijn natuurlijk zeer trots op de successen van de afgelopen 10 jaar en zeker ook het afgelopen jaar Orange in Nederland. Het is opmerkelijk te zien hoe enthousiast mensen op ons merk reageren. Steeds meer mensen kiezen voor Orange en steeds minder mensen verlaten ons. We hebben net onze zakelijke proposities gelanceerd en daarnaast komen er allemaal innovatieve diensten aan zoals Talk Now en introduceren we volgende week een nieuwe Orange signature telefoon, de SPV M1000. Onze smartphone was trouwens ook de allereerste met het Microsoft Windows-besturingssysteem. Kortom, wij zien de toekomst met vertrouwen tegemoet.'



Ingezonden persbericht