AutoRai

28-4-2004

Audi Tradition bij Donau-Ring 2004

Op 1 en 2 mei is Audi prominent aanwezig bij het historische auto- en motorsportevenement Donau-Ring 2004 in Ingolstadt. Op het 1,6 kilometer lange stratencircuit aan de rand van het historisch stadshart van Ingolstadt komen niet alleen unieke historische DTM-toerwagens van Audi in actie, maar ook bijzondere modellen uit de motorrace-historie.

Het evenement herinnert aan de motorraces in Ingolstadt tussen 1949 en 1954 en beleeft dit jaar alweer zijn vijfde editie. Audi Tradition is opnieuw de hoofdsponsor van het evenement.

Tijdens Donau-Ring 2004 presenteert de historische afdeling van Audi AG twee succesvolle Audis V8 quattro uit de DTM: in 1990 won Hans-Joachim Stuck met deze imposante auto de titel in het Duits toerwagenkampioenschap. Een jaar later slaagde Audi er als eerste fabrikant in de historie van de DTM erin, de titel met succes te verdedigen. Ditmaal was het Frank Biela die zich als kampioen mocht laten huldigen. Ook de Audi A4 quattro Super Touring komt tijdens de Donau-Ring in actie. Met deze auto behaalde Audi in 1996 een unieke reeks successen: zeven kampioenstitels over de hele wereld, van Australië tot Zuid-Afrika, werden in dat jaar met de A4 binnengehaald. De toerwagens uit de jaren negentig komen bij Donau-Ring 2004 tijdens twee aparte sessies aan start. Ze zullen worden bestuurd door Audi-coureurs Rinaldo Capello, Pierre Kaffer en Marco Werner. Evenals vorig jaar is op uitnodiging van de Audi Tradition ook Mercedes-Benz Classic weer van de partij, ditmaal met de grote concurrent van de Audi V8 uit de DTM destijds, de Mercedes-Benz 190 E 2.5-16 EVO II DTM. Deze auto zal worden bestuurd door oud-Formule 1-coureur Jochen Mass.

Ook dit jaar weer neemt de motorsport een belangrijke plaats in tijdens Donau-Ring. Meer dan 250 racemotoren en zijspannen uit de periode van 1918 tot 1958 zijn ingeschreven. Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de NSU Sportmax zijn er dit jaar weer aparte NSU-races. Hier komen zon 40 NSU-racemotoren aan de start, waaronder een aantal modellen uit de historische collectie van Audi Tradition. Een fraaie herinnering aan het dubbele kampioenschap van NSU, vijftig jaar geleden. Ook de beide oud-DKW-fabriekscoureurs Gustl Hobl (DKW 350 RM) en Heinz Klingenschmidt (DKW 250 RM) komen in actie. Evenals in voorgaande jaren zijn deze gepensioneerde rijders nog goed voor volop spektakel. In het rennerskwartier is er een speciale tentoonstelling met als thema 50 jaar NSU wereldkampioenschap. Bovendien zijn de auto Union Type C racewagen en, voor het eerst in Ingolstadt, de nieuw opgebouwde Wanderer Stromlinie Spezial racewagen 1939 te zien. Voor de DTM-fans zullen de tijdtraining en de race van de DTM in het Potugese Estoril live op een beeldscherm in de Audi-tent worden uitgezonden.

Op beide dagen beginnen de activiteiten om 08.30 uur, de laatste demonstraties starten om 16.45 uur. Een oldtimercorso sluit zaterdag en zondag om 17.20 uur de activiteiten af. Dagkaarten kosten 10,- (weekendkaart 17,-) en geven toegang tot het rennerskwartier, de tentoonstellingstent van Audi Tradition en op zaterdag 1 mei tot het Audi museum mobile (op zondag 2 mei is het museum gesloten). Vanaf de parkeerplaatsen bij het Audi Forum en bij het WestPark in Ingolstadt rijden gratis bussen naar het circuit. Organisator van Donau-Ring 2004 is Classic Globus GmbH. Meer informatie is te vinden op www.classic-globus.de en www.donuaring.de.