Lekstroom, 11.15 uur

Utrecht 28-04-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Heling

NIEUWEGEIN In de nacht van dinsdag op woensdag hield de politie een 24-jarige man en een 22-jarige man uit Utrecht aan op de Galecopperlaan.

De 24-jarige automobilist werd omstreeks 00.40 uur gecontroleerd door surveillerende politie-agenten. Bij het aanspreken van de bestuurder roken de agenten een zeer sterke henneplucht in de auto. Op basis van de opiumwet werden de mannen gefouilleerd en werd de auto doorzocht. Bij de 22-jarige bijrijder werd een geringe hoeveelheid softdrugs aangetroffen.

In de auto troffen agenten een DVD-speler aan. Na contact te hebben gehad met het bureau bleek dat eenzelfde type en kleur DVD-speler een paar dagen geleden uit een woning was weggenomen. Hierop werd de 22-jarige man aangehouden terzake heling c.q. diefstal. De bestuurder van de auto riekte naar het inwendig gebruik van alcohol. Na een blaastest bleek dat hij teveel had gedronken. Hierop werd ook hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Ademanalyse wees uit dat de bestuurder 305 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Hiervoor kreeg de 24-jarige verdachte een proces-verbaal.