Gemeente Eindhoven

Persbericht: 27 april 2004, no. 118

Tijdelijke voorziening blijft nog negen maanden in gebruik

Definitieve tippelvoorziening aan Achtseweg Zuid

Het college van b en w heeft 27 april jl. besloten een definitieve tippelvoorziening aan de Achtseweg Zuid te realiseren. Maar voor het zover is, moeten er juridische procedures doorlopen worden en daarom blijft de voorlopige voorziening aan de Achtseweg Zuid nog negen maanden in gebruik.

De realisatie van de tijdelijke tippelvoorziening eind 2003 was onderdeel van een breder pakket aan maatregelen, gericht op de beperking van overlast in Woensel-West. De aanpak heeft duidelijk een positief effect gehad op de leefbaarheid en veiligheid in de wijk. De samenwerkende partners blijven zich inzetten om de veiligheid in Woensel- West te bevorderen en de overlast terug te dringen. Gemeente, politie, justitie (ook POV-team) en maatschappelijke instanties werken hierin nauw samen.

Het college heeft na uitgebreide afweging gekozen voor een open tippelvoorziening, dus een tippelvoorziening aan de openbare weg. Het college is van mening dat de Achtseweg Zuid daarvoor de beste locatie is.

Wijzigingen
Om de overlast voor de omgeving van de Achtseweg Zuid te beperken en om hulpverlening beter mogelijk te maken, wordt een aantal wijzigingen doorgevoerd:

* Opschuiven van de tippelzone, opvangvoorziening en afwerkplekken in de richting van de Bezuidenhoutseweg waardoor medewerkers van bedrijventerrein de Beuk zich niet noodzakelijk over de tippelzone hoeven te begeven;

* Onderzoeken van mogelijkheid voor veranderen van de rijrichting: de toegang tot de tippelzone vanuit de Bezuidenhoutseweg;
* Andere inrichting van de zone: de opvangvoorziening plaatsen tussen tippelzone en de afwerkplekken waardoor het toezicht kan worden verbeterd;

* De tijdelijke sanitaire unit en camper vervangen door een opvangvoorziening met spreekkamer, toilet en doucheruimte;
* Verbeteren van de kwaliteit van de afwerkplekken: fraaiere beschutting en ontnemen van het zicht op de afwerkplekken vanuit het spoor.

Het college is van mening dat de gekozen locatie om een aantal redenen de beste keuze is:

* Het is qua veiligheid en voor het voorkomen van overlast de meest geschikte locatie;

* Bovendien is deze optie haalbaar en betaalbaar;
* Met de genoemde wijzigingen zal de situatie voor betrokkenen verbeteren ten opzichte van de huidige situatie;
* Door de aanpassing van de opvangvoorziening zal zorg bieden aan de straatprostituees beter mogelijk zijn, dan in de huidige situatie. Ter vervanging van de huidige camper en sanitaire voorziening komt er een geschikte ruimte voor de vrouwen, met douche. Het pasjessysteem blijft gehandhaafd.

Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit bezwaar aantekenen vanaf het moment van publicatie van het besluit.

© 2004 Gemeente Eindhoven