Gemeente Enschede

Nieuwe Brede school Wesselerbrink krijgt vorm


Enschede, 28-04-2004

De stuurgroep Brede School Wesselerbrink heeft afgelopen week een positief advies uitgebracht over de nieuwbouw van een brede school in Het Bijvank. Daarin krijgen onder meer de basisscholen De Windroos en Het Bijvank een plek alsmede een gymlokaal en brede schoolvoorzieningen in combinatie met woningen. Dankzij de samenwerking met woningcorporatie Domijn is nieuwbouw van het Bijvank mogelijk. Basisschool Prins Maurits zal drastisch worden gerenoveerd. Voor de zomer zal het College van B&W zich over de plannen buigen.

Met de nieuwbouw in het Bijvank is een totale investering gemoeid van bijna 5,9 miljoen euro. Het hele nieuwbouwproject wordt gerealiseerd door woningcorporatie Domijn, die tevens eigenaar wordt. Voor de renovatie van basisschool Prins Maurits is circa 1,1 miljoen euro beschikbaar. De plannen staan in nauwe relatie met de herstructurering van de wijk Wesselerbrink, in het bijzonder de buurten 't Lang en Het Bijvank. De Brede school zal zowel inhoudelijk als qua gebouw een belangrijke, positieve impuls aan de wijk Wesselerbrink geven.

In 2003 waren de betrokken partijen het al eens over het profiel en de inhoudelijke programmering van de Brede school in het Bijvank. Die voorzien in een breed aanbod aan naschoolse activiteiten (sport, creatieve en ontspannende activiteiten), ondersteuning van ouders en kinderen (zorg) en ontwikkelingsstimulering (taallessen, weerbaarheid, inloopochtenden).

Het fysieke deel van de Brede school biedt ruimtes voor peuterspeelzalen (zowel in de nieuwbouw als in de Prins Mauritsschool), een consultatiebureau, spreekkamers, ontmoetingsruimte, een huiskamer en voorzieningen voor buitenschoolse opvang. Ook zijn er lokalen voor creatieve activiteiten en (computer)cursussen gepland.

De nieuwbouw moet in augustus 2006 gereed zijn. De renovatie van de Prins Mauritsschool zal naar verwachting eind 2005 zijn afgerond.

In de Stuurgroep Brede school Wesselerbrink hebben de volgende partijen zitting: Gemeente Enschede (voorzitter), Woningcorporatie Domijn, Stichting Kinderopvang Enschede, Stichting Wijkwelzijn Zuidwijken, Consent, Vereniging Christelijk Onderwijs (VCO), Stichting Katholiek Onderwijs Enschede (SKOE), Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling en Stadsdeelmanagement Zuid.

---

Gepubliceerd op 28-04-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar