Gemeente Rotterdam

Nr. 18
22 april 2004

Weekberichten 28 april t/m 1 mei 2004

Wethouder Hulman ontvangt ex-kamerleden
Cultuurwethouder Stefan Hulman ontvangt op woensdag 28 april om 14.00 uur de leden van de Vereniging van oud-kamerleden in de hal van het stadhuis aan de Coolsingel. De vereniging bezoekt de provincie Zuid-Holland en brengt onder meer een bezoek aan Rotterdam. Na de ontvangst op het stadhuis maakt het gezelschap een boottocht door de Rotterdamse haven. (Meer informatie: Externe Betrekkingen Bestuursdienst, Wil van Oosterhout, tel. 010 - 417 22 96)

Wethouder Van Sluis neemt honderd jaar oude havenkraan weer in gebruik Op woensdag 28 april om circa 14.30 uur neemt wethouder Wim van Sluis (Economische Infrastructuur) een volledig gerestaureerde havenkraan opnieuw in gebruik. De meer dan honderd jaar oude hydraulische kraan op waterdruk is de laatste in zijn soort. Met de afronding van de restauratie is de kranencollectie van het Havenmuseum aan de Leuvehaven compleet. De feestelijkheden spelen zich af aan boord van de driemast zeilschoener Oosterschelde die ligt afgemeerd in de Leuvehaven. (Meer informatie: Erik de Groot, Havenmuseum, tel. 010 - 404 80 72)

Burgemeester Opstelten reikt lintjes uit
Burgemeester mr. Ivo Opstelten reikt donderdag 29 april vanaf 9.00 uur in de Burgerzaal van het stadhuis de koninklijke onderscheidingen uit die Rotterdammers dit jaar ter gelegenheid van Koninginnedag ontvangen. (Meer informatie: Lucienne Longayroux, Externe Betrekkingen Bestuursdienst, Tel. 010 - 417 20 80)

Wethouder Pastors ondertekent convenant Tarwewijk
Wethouder Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) ondertekent donderdag 29 april om 12.30 uur in restaurant Sultan (nabij het Zuidplein) samen met het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam, woningcorporatie de Nieuwe Unie en projectontwikkelaar Am Wonen het samenwerkingsconvenant Publiek Private Samenwerking Tarwewijk. De overeenkomst betreft de renovatie van 550 woningen in de eerste fase en de nieuwbouw van 250 woningen in de tweede fase. Daarnaast stelt de gemeente Rotterdam extra subsidies beschikbaar voor de verbetering van 700 particuliere woningen. Het betreft één van de eerste PPS-constructies in Nederland waarbij zowel de overheid, een woningcorporatie als een projectontwikkelaar zijn betrokken. (Meer informatie: Joyce Eskens, Communicatie & Public Affairs OBR, tel. 010 - 489 3616)

Wethouder Hulman overhandigt eerste exemplaar 'R&B en Neo Soul' aan Natascha Slagtand Cultuurwethouder Stefan Hulman overhandigt op donderdag 29 april om 18.00 uur het eerste exemplaar van het boekje 'R&B en Neo Soul' aan de Rotterdamse zangeres Natascha Slagtand van Tasha's World. Dit gebeurt in de Centrale Discotheek Rotterdam aan de Hoogstraat 110. Aansluitend aan de overhandiging is er een kort optreden van Tasha's World. Het boekje 'R&B en Neo Soul' is de nieuwste uitgave uit een reeks van informatieve boekjes over diverse muziekstijlen die de Centrale Discotheek uitgeeft. In het nieuwe boekje over R&B en Neo Soul beschrijft muziekjournalist Kees Smallegange (o.a.Oor) de geschiedenis van R&B, de verschillende stromingen en de artiesten die ertoe doen. Achter in het boekje is een selectie van interessante R&B cd's te vinden die allemaal te leen zijn bij de Centrale Discotheek. Het boekje is gratis verkrijgbaar bij o.a. de Centrale Discotheek. (Meer informatie: Michiel Laan of Carla Scherpenisse, tel 010 - 412 60 72)

Wethouder Van Sluis opent nieuwe loods van Voedselbank Wethouder Wim van Sluis (Economische Infrastructuur) opent donderdag 29 april om 18.00 uur samen met Willem Scholten, directeur Havenbedrijf Rotterdam, de nieuwe loods van de Voedselbank aan de Keilestraat. Vanuit deze loods, die voor een symbolisch bedrag van 1 euro wordt gehuurd van de gemeente, stellen vrijwilligers van de Voedselbank voedselpakketten samen voor zo'n 1100 gezinnen in Rotterdam, Den Haag en Zuid-Oost Brabant. (Meer informatie: Clara Sies-Frank, Voedselbank, tel. 06 - 19 80 40 26)

Burgemeester Opstelten bij Open Huis in stadhuis en wijkfeesten Koninginnedag Burgemeester mr. Ivo Opstelten is op Koninginnedag, vrijdag 30 april, gastheer bij het traditionele Open Huis in de Burgerzaal van het stadhuis. Voor en na deze bijeenkomst gaat de burgemeester op bezoek in verschillende Rotterdamse wijken. Het programma voor Koninginnedag ziet er als volgt uit. 9.30 uur, Buurt- en Speeltuinvereniging Terbregge, Landstraat 9: met het hijsen van de vlag geeft de burgemeester het startsein voor de festiviteiten in de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek. Hij ziet hier ook het optreden van een kindershowband. 11.00 - 12.15 uur, Burgerzaal stadhuis: Open Huis. Toespraken door de voorzitter van de Stichting Rotterdams Comité ter Behartiging van Nationale Belangen (CNB), drs. C.O.A. Baron Schimmelpenninck van der Oije en de burgemeester. 13.30 uur, Grote Visserijstraat: bezoek aan een theetuin, de radiozender Stanvaste en de vrijmarkt met ongeveer 80 kramen. 14.10 uur, Branco van Dantzigpark, Rotterdam-West: de burgemeester drinkt thee en koffie met ouderen uit de buurt en bezoekt een voetbaltoernooi. 14.45 uur, Dordtselaan: het Oranjecomité Dordtselaan ontvangt de burgemeester met een brassband. vervolgens is er een dansmodeshow en een bezoek aan kraampjes. 15.25 uur, Charloisse Kerksingel en omgeving: ontvangst door het Comité Blommenfesteijn. Hier zingt het Shantykoor Rotterdam, treedt Lou Prince op in een tent, is er een rondgang langs kinderactiviteiten, worden in de kerk oud-Hollandse liederen gezongen en is er een uitvoering van stepdance. Verder brengt de burgemeester een bezoek aan een brouwerij en het Historisch museum. 21.30 uur, Coolsingel, voor het stadhuis: taptoe door de Marinierskapel der Koninklijke Marine, o.l.v. dirigent majoor P.J.P.M. Jansen. (Meer informatie: Lucienne Longayroux, Externe Betrekkingen Bestuursdienst, tel. 010 - 417 20 80)

Burgemeester Opstelten legt krans bij Spiekman-monument Burgemeester mr. Ivo Opstelten houdt vrijdag 1 mei tussen 15.30 en 16.30 uur een toespraak bij het Spiekman-monument aan de Mathenesserdijk. Vervolgens legt hij hier een krans. Hendrik Spiekman (1874 - 1917) wordt gezien als de grondlegger van de Rotterdamse sociaal-democratie. Hij was de eerste socialist in de Rotterdamse gemeenteraad. In 1927 kreeg hij een monument in de stad, ontworpen door Berlage. Traditioneel begint de 1 meiviering in Rotterdam bij dit monument. (Meer informatie: Wim Hendriks, Externe Betrekkingen Bestuursdienst, tel. 010 - 417 22 99)

noot voor de redactie/