Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


28 april 2004


Onderwerp: Duo verdacht van meerdere inbraken


Met de aanhouding van twee Doetinchemse jongen (18 jaar) heeft de politie een aantal inbraken en vernielingen opgelost. Meest gedupeerd is een horecabedrijf in de binnenstad waar één van de jongens werkte. Naast geld uit de kassa werd hier ook nog ingebroken. Beide verdachten zijn op last van de Officier van Justitie in vrijheid gesteld en zullen zich voor een rechter moeten verantwoorden.


Het duo wordt ervan verdacht in de maanden januari t/m maart van dit jaar meerdere inbraken en vernielingen te hebben gepleegd om aan geld te komen. Zij werden op 21 en 22 april aangehouden nadat één van hen verdacht werd van verduistering van geld bij zijn werkgever.


Tijdens het verhoor aan het politiebureau bleek, dat zij een aantal inbraken in het centrum en op het industrieterrein hadden gepleegd. Het meest gedupeerd is de voormalige werkgever van één van de jongens. Hier verdween geld uit de kassa en werd tot twee keer toe ingebroken. Naast drank en sigaretten had men het op de dagopbrengst voorzien.


Ook werd er twee maal bij de ijsfabriek ingebroken en naast de diefstal van enkele emmertjes ijs namen de jongens onder meer geld mee.


Toen het tweetal bij een supermarkt aan de Terborgseweg wilde inbreken zagen zij een beveiligingscamera die vervolgens werd vernield. Het bleef bij een inbraakpoging, de jongens gingen niet naar binnen. Bij een inbraak bij een dakkapellenfabriek werd veel schade aangericht, maar verdwenen de twee ook zonder buit.


Bij een andere inbraak werden de ruiten van een schaftkeet vernield en gingen zij er met gereedschap vandoor. Na verhoor zijn beiden op last van de officier van justitie heengezonden.


Einde bericht


Nadere informatie:

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --