Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


28 april 2004


Politie pakt inbreker


De politie heeft dinsdagmorgen vroeg bij het tennispark De Sprenkelaar aan de Nocturnestraat een 40-jarige inbreker uit Nijmegen aangehouden. De politie ging na melding, rond 06.25 uur, van een inbraak het pand binnen en zag de verdachte lopen met een vuilniszak met goederen. In eerste instantie ging de man er vandoor maar uiteindelijk bleef hij staan. De politie hield de man en bracht hem naar het politiebureau. Het eerste onderzoek wees uit dat de man een bedrag aan geld en inbrekersgereedschap bij zich had. Hij zit opgesloten in een cel voor verder onderzoek.


Snorfietsster komt ten val


Een 56-jarige Apeldoornse snorfietsster kwam dinsdag op de Deventerstraat ten val en brak vermoedelijk haar sleutelbeen. De vrouw kwam rond 11.20 uur uit de richting van de Kerklaan en had haar tweewieler niet goed onder controle. De vrouw botste tegen een stoeprand aan en kwam ten val. Een ambulance bracht haar naar het Lukasziekenhuis.


Automobilist remt te laat


Een 48-jarige automobilist uit Apeldoorn zag dinsdagmiddag op het Kanaal Zuid te laat dat het verkeer voor hem afremde en reed achterop de auto voor hem. Deze auto werd bestuurd door een 24-jarige vrouw uit Deventer. Een aanrijding was het gevolg. Aangezien de vrouw hoogzwanger is werd zij voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. Zij mocht na onderzoek weer naar huis.


Flinke buit bij bedrijf


Dieven hebben tijdens een inbraak in een bedrijf aan de Laan van Westenenk, in de nacht van maandag op dinsdag, een flinke buit meegenomen. De daders gooiden met een steen een ruit van de achterdeur in en kwamen zo het pand binnen. De inbrekers namen onder meer enkele draagbare computers, systeemkasten en een aantal beeldschermen mee van het merk Compac. De politie stelt een onderzoek in.


Jonge winkeldief gepakt


De politie heeft dinsdagmiddag in een supermarkt aan de Hofstraat een 16-jarige Apeldoornse winkeldief aangehouden. Personeel van de winkel betrapte de jongen rond 13.30 uur op het stelen van twee flesjes frisdrank. Personeel sprak de jongen hierop aan die vervolgens de winkel uitrende. Een voorbijganger pakte de jongen vast die vervolgens werd overgedragen aan de politie. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar hij werd doorverwezen naar het preventieproject LINK waar een passende maatregel zal worden getroffen. Bovendien kreeg hij een ontzegging voor deze supermarkt.


Brand in carport


In een carport en erbij gelegen coniferenhaag bij een woning aan de Zenostraat brak in de nacht van dinsdag op woensdag brand uit. Bewoners werden woensdag rond 02.30 uur wakker van geknetter, zagen de brand en waarschuwden direct de brandweer. Vervolgens werd een geparkeerde auto onder de carport vandaan gereden. Daarna werd begonnen met blussen van de brand in afwachting van de brandweer. De brandweerlieden maakten het karwei af. Brandstichting wordt niet uitgesloten. De politie stelt een onderzoek in.


Hennepplantage opgerold


De politie heeft dinsdagavond in een woning aan de Socratesstraat een hennepplantage opgerold. De politie kreeg een tip dat er mogelijk een hennepkwekerij zou zijn. De politie trof vijf kamers met weedplanten aan. De ruim 1.000 planten, die bijna oogstklaar waren, werden meegenomen en vernietigd. Bovendien constateerde de NUON dat er illegaal stroom werd afgetapt. Het politieonderzoek gaat verder.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --