Ingezonden persbericht


Dimension Data benoemt Ulrich Max Mueller tot CEO Europa

Barneveld, 28 april 2004 - Dimension Data heeft Ulrich Max Mueller benoemd tot Chief Executive Officer (CEO) voor Europa. In deze functie is hij verantwoordelijk voor alle activiteiten van Dimension Data in Europa, met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk. Mueller was eerder CEO van Dimension Data Duitsland. Hij volgt Don Smyth op die zich in maart 2004 wegens gezondheidsredenen moest terugtrekken.

Voordat Mueller in juli 2003 bij Dimension Data werd aangesteld, was hij gedurende vijf jaar Country Manager Duitsland bij Unisys. Tijdens deze periode droeg hij bij aan de groei van het bedrijf in de markt voor IT-services. Eerder bekleedde Mueller een aantal senior managementfuncties bij internationale bedrijven zoals AT&T Communications Services, IBM en BASF.

Tijdens de negen maanden waarin Mueller de Duitse organisatie leidde, liet hij zien over krachtige managementexpertise te beschikken. Daarnaast wist hij de winstgevendheid te maximaliseren door de focus op kernactiviteiten te leggen. Zijn strategische beleid veranderde de Duitse organisatie, onder andere door de verkoop meer op verticale markten te richten. Mueller wist de kosten terug te dringen en de omzet te stimuleren.

De ruim achttien jaar ervaring die Mueller heeft in de IT-servicemarkt zal bijdragen aan het versterken van de marktpositie van Dimension Data. Hij richt zich op het vergroten van het marktaandeel en het stimuleren van de omzet in de Europese landen waarin Dimension Data opereert, waaronder België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Nederland, Spanje, Zweden en Zwitserland.

Mueller: "In de korte tijd dat ik bij Dimension Data werk, heeft het bedrijf grote indruk op me gemaakt. Ik verheug me dan ook op deze nieuwe uitdaging. Dimension Data heeft grote potentie in de zeer dynamische Europese markt. In mijn nieuwe functie zal ik me voornamelijk richten op winstgroei en voortbouwen op onze status als vooraanstaande speler op het gebied van netwerkintegratie en technologieoplossingen."

"Na een diepgaande afweging van interne en externe kandidaten hebben we gekozen voor Mueller", zegt Brett Dawson, CEO van de Dimension Data Group. "Hij heeft bewezen te beschikken over leiderschaps- en uitvoerende capaciteiten. Dit wordt onderstreept door de successen die hij bij Dimension Data Duitsland behaalde in een zeer uitdagend zakelijk klimaat."

###

Over Dimension Data
Dimension Data Holding plc. (LSE: DDT) is wereldwijd leverancier van technologische diensten en gespecialiseerd in IT-oplossingen waarmee ondernemingen naadloos over applicatienetwerken kunnen opereren. Applicatienetwerken brengen twee voorheen gescheiden IT-werelden samen: applicatie-integratie en netwerkinfrastructuur.

De Dimension Data Group combineert expertise op het vlak van netwerken met applicatie-integratie en wereldwijde managed services-faciliteiten. Daarmee levert Dimension Data de IT-oplossingen om apparaten, informatie, applicaties, bedrijfsprocessen, mensen en organisaties met elkaar te verbinden. Dimension Data is opgericht in 1983 en behaalde in 2003 een omzet van $2,1 miljard. Het bedrijf is met meer dan 7.800 medewerkers actief in ruim 30 landen. Voor meer informatie: www.didata.nl.

Noot voor de redactie,