Ingezonden persbericht


Nieuwe D-Link point of sale-printer vereenvoudigt facturering internet-hotspots

Airspot Ticket Printer verlaagt drempel voor opzetten hotspots

Rotterdam, 28 april 2004 - D-Link introduceert de D-Link Airspot Ticket Printer (DSA-3100P), een printer waarmee hotspot-aanbieders op verkooppunten tickets voor internetgebruikers kunnen afdrukken. Op de tickets staan een inlognaam, wachtwoord en de tijd die een gebruiker via de hotspot mag internetten. Na ontvangst van het ticket hebben gebruikers direct toegang tot internet. Optioneel kunnen de tickets direct aan factuurgegevens gekoppeld worden en in het transactieproces worden geïntegreerd. De Airspot Ticket Printer is een belangrijke aanvulling op de Airspot-end-to-end-oplossingen van D-Link voor hotspot-aanbieders.

Volgens analisten van IDC zullen er in 2007 wereldwijd zo'n 25 miljoen internet hotspot-gebruikers zijn. Volgens analistenbureau Gartner zijn er echter nog onvoldoende hotspots om te voldoen aan de groeiende vraag. Door de combinatie van de D-Link Airspot Ticket Printer en de D-Link Airspot Gateway kunnen bedrijven zoals horecagelegenheden, boekwinkels en hotels snel en eenvoudig publiek toegankelijke hotspots opzetten. Op die manier spelen ze in op de grote vraag naar high-speed internettoegang op diverse locaties.

"Samen met de Airspot Gateway biedt de Airspot Ticket Printer bedrijven alles om snel een internet-hotspot op te zetten", zegt Stefan Nilsson, Marketing Manager Nordic & Benelux van D-Link. "Met de Airspot-oplossingen kunnen horecagelegenheden een kop koffie, een koek en een half uur internetten in één keer factureren en afrekenen."

Door de Airspot Ticket Printer via een seriële poort aan de D-Link Airspot Gateway (DSA-3100) te koppelen, haalt de printer de inlognamen, wachtwoorden en toegangstijd direct van de gateway. Medewerkers hoeven daarom niet getraind te worden om te werken met speciale computerapparatuur of complexe factureringsprogramma's. Door de speciale launch-knop op de D-Link Airspot Printer kan deze via een standaard RS-232 seriële kabel tot ruim 15 meter van de Gateway staan. Verder kan de printer via de Gateway geprogrammeerd worden om toegangstijden toe te wijzen, die variëren van vijf minuten tot een week. De laserprinter gebruikt standaard papierformaten- en soorten.

De D-Link Airspot Gateway biedt robuuste beheer- en audit-mogelijkheden, zoals authenticatie en autorisatie voor personen die op een openbaar LAN inloggen. Verder is inzichtelijk hoeveel bandbreedte wordt gebruikt en vanaf welke plekken gebruikers op het web kunnen surfen. Vanuit het webgebaseerde 'command center' kan de systeembeheerder gepersonaliseerde welkomstpagina's maken en webtoegang en sessietijden beheren. De Gateway kan maximaal 250 gebruikersaccounts gelijktijdig vanuit de database beheren en ondersteunt POP3, RADIUS en LDAP externe authenticatie voor grootschalige hotspot-implementaties.

De IP Plug-and-Play-mogelijkheden van de D-Link Airspot Gateway configureren alle laptops en PDA's automatisch voor toegang tot vaste en draadloze netwerken. Daarbij wordt de webbrowser automatisch naar de welkomstpagina van het bedrijf geleid dat de hotspot aanbiedt, bijvoorbeeld een café. Klanten loggen aan met de gebruikersnaam die op hun ticket geprint is door de Airspot Ticket Printer. Als klanten surfen, kan de winkeleigenaar de toegewezen tijd controleren via het command center. Ze kunnen ook de bezochte sites monitoren en ongewenste sites blokkeren via de URL-blokkeeropties van de Gateway. De toewijzing van de bandbreedte kan per gebruiker bepaald worden om alle klanten optimale service te garanderen. De ingebouwde firewall van de D-Link Airspot Gateway voorkomt dat hotspot-klanten toegang hebben tot vertrouwelijke bedrijfsinformatie en garandeert dat de winkeleigenaar zelf ook gebruik kan maken van de internetverbinding.

Einde bericht

Over D-Link
Sinds de oprichting van D-Link in 1986 heeft het bedrijf zich gericht op de ontwikkeling en productie van hoogwaardige netwerkoplossingen die zij tegen een concurrerende prijs op de markt brengt. Door een scherpe focus op de eisen en wensen van haar klanten heeft D-Link een toonaangevende positie weten te verwerven met producten die wereldwijd worden ingezet. D-Link is in Europa actief in 17 landen en beschikt wereldwijd over 47 vestigingen. D-Link ontwikkelt en produceert een brede reeks van producten voor LAN's, WAN's en mobiele netwerken. Meer informatie is beschikbaar op www.dlink-benelux.com