Politie Zuid-Holland-Zuid

28/04 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

28-04-2004 - Persberichten District II

AANHOUDINGEN MISHANDELING
HARDINXVELD-GIESSENDAM - Met de aanhouding van drie jongens van 15 jaar uit Hardinxveld-Giessendam heeft de politie het onderzoek naar de mishandeling op 16 april 2004 van een 15-jarige meisje, eveneens uit Hardinxveld-Giessendam, en haar 17-jarige vriend uit Sliedrecht, afgerond. De twee stonden samen op het Cornelisweer toen een aantal jongens hen passeerden en opmerkingen in hun richting maakten. De 17-jarige jongen gaf aan hier niet zo van gediend te zijn en kreeg direct klappen van de jongens. Toen zijn vriendin hem wilde helpen kreeg zij van één van de jongens een klap op haar kaak die daardoor op twee plaatsen brak. De 17-jarige hield aan de mishandeling een hersenschudding over. Er wordt proces verbaal opgemaakt. De drie jongens zijn inmiddels in vrijheid gesteld.

MISHANDELING
ALBLASSERDAM/SLIEDRECHT- Een 55-jarige man uit Boekel is aangehouden wegens mishandeling. Op dinsdagmorgen 27 april reed hij op de A15 ter hoogte van Sliedrecht toen hij tijdens het wisselen van rijstrook door een andere auto werd geschampt. Deze 30-jarige bestuurder uit Giessen en de 55-jarige man reden door naar het tankstation in Alblasserdam om schadeformulieren in te vullen. Hierover ontstond onenigheid. De 55-jarige man greep de 30-jarige naar zijn keel. Hij mishandelde de man. Een getuige alarmeerde de politie die de 55-jarige man aanhield bij het tankstation.

HENNEP
SLIEDRECHT- GORINCHEM- Tijdens een onderzoek naar hennepkwekerijen hebben politieagenten een onderzoek ingesteld in twee woningen in Sliedrecht en een woning en een bedrijfsruimte in Gorinchem. De actie werd gehouden op dinsdag 27 april 2004. In een woning aan de Prickwaert in Sliedrecht troffen agenten allerlei spullen om een kwekerij op te zetten aan. De stroom werd mogelijk illegaal afgetapt. De 53 jarige bewoner legde op het politiebureau een verklaring af. Hij ontkende de kwekerij recent gebruikt te hebben en ook dat hij geen stroom had gestolen.

* In een woning aan de Rivierdijk in Sliedrecht troffen agenten in de kelderruimte een hennepkwekerij aan met 120 planten en apparatuur. Een 27 jarige man uit Sliedrecht werd ter plaatse aangehouden. Hij verklaarde dat hij de kwekerij in de woning van zijn moeder had opgezet.

* In een woning aan de Nieuwstad in Gorinchem troffen agenten een kleine kwekerij aan met 11 planten en professionele apparatuur. De eigenaar wordt later door de politie gehoord.
* In een bedrijfsruimte in de zogenaamde IJsbaanflat in Gorinchem troffen agenten een droogkamer aan met daarin toppen van hennepplanten, koolstoffilter en professionele apparatuur. De eigenaar wordt later door de politie gehoord.

In alle gevallen werden planten en apparatuur in beslag genomen en vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op.

GEEN RIJBEWIJS
LEERDAM- Een 27 jarige man uit Leerdam is aangehouden omdat hij in een auto reed terwijl hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 27 april 2004 op de Lingedijk. De verdachte reed in een personenauto die hij met papieren van zijn broer, die wel een rijbewijs heeft, had gehuurd. Na verhoor is de verdachte heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

RIJDEN ONDER INVLOED
GORINCHEM- Een 41 jarige man uit Lunteren is op woensdagochtend, 28 april 2004, omstreeks 00.40 op de Rijksweg A15 aangehouden wegens rijden onder invloed. In het bureau blies hij net boven de streep. Hij kreeg een dagvaarding en een rijverbod van 1 uur. Bovendien troffen de politieagenten in zijn auto een radarverklikker aan. De radarverklikker namen de agenten in beslag. Ook hiervoor kreeg hij proces-verbaal.

VERNIELINGEN
PAPENDRECHT- Drie jongens van 2 keer 15 jaar en 16 jaar uit Papendrecht zijn door politieagenten aangehouden wegens vernieling aan een kantoorpand aan de Weteringsingel. Dit gebeurde op dinsdagavond, 27 april 2004, omstreeks 20.20 uur. Ze hadden de toegangsdeur geforceerd om binnen te komen. In het kantoorpand, welk nog in gebruik is, werden diverse vernielingen aangericht. De politie onderzoekt de zaak.