Politie Zuid-Holland-Zuid

28/04 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

28-04-2004 - Persberichten District I

GETUIGEN BEROVING GEZOCHT
DORDRECHT- Een 18-jarig meisje uit Dordrecht is beroofd. Het meisje liep op maandagmiddag 26 april vanaf de Kolfstraat in de richting van de Spuiboulevard. Op het Achterom stopte het meisje even toen twee jongens aankwamen en een vuurtje vroegen. Toen het meisje haar aansteker wilde pakken, trok één van de jongens de schoudertas van het meisje af. Hierin zat een sealbag met geld. Dit geld is afkomstig van een winkel waar het meisje werkt en was bedoeld om bij de bank te storten. De jongens renden weg in de richting van de Spuiboulevard.

Signalement:
Het signalement van de verdachten luidt als volgt

Verdachte 1

-ongeveer 1.75 meter lang

-zwarte korte jas

-licht getint uiterlijk

-vermoedelijk Zuid-Europees

Verdachte 2

-ongeveer 1.70 meter lang

-licht getinte huidskleur

-Zuid-Europees uiterlijk

-blauw sportjack

-lichte baard

Getuigen gezocht
De politie is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche via 0900-8844 (lokaal tarief).

BEDRIJFSONGEVAL
DORDRECHT- Een 28-jarige man (woonplaats onbekend) is gewond geraakt tijdens een bedrijfsongeval. De man werkte op dinsdagmorgen 27 april in een bedrijf aan de Pieter Hoebeeweg toen hij tijdens het doorbranden van metaal een gedeelte hiervan op zijn been kreeg. Zijn been kwam hierdoor bekneld te zitten. Een medewerker verloste het slachtoffer van het metaal. De man hield er echter een beenbreuk aan over en moest per ambulance naar het Albert Schweitzerziekenhuis vervoerd worden.

BEROVINGEN
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT- Een 17-jarige jongen uit Dordrecht is twee keer beroofd van zijn scooter. De eerste keer gebeurde dit op maandagavond, 26 april 2004, omstreeks 22.30 uur op de Zuidendijk ter hoogte van de spoorlijn. De tweede keer gebeurde op dinsdagochtend, 27 april 2004, omstreeks 00.30 uur op het Jozef Israelsplein. In beide gevallen kwamen drie jongens op hem aflopen en sprongen voor zijn scooter. De jongen moest van het drietal van de scooter stappen. Toen hij dit niet deed, duwden de verdachten de jongen van de scooter. Vervolgens gingen ze er met deze scooter vandoor.

Op dinsdagmiddag, 27 april 2004, omstreeks 15.00 uur, vond een derde beroving van een scooter plaats door vermoedelijk dezelfde verdachten. Een 17 jarige meisje uit Dordrecht werd op de Twintighoevenweg van haar scooter geduwd. Daarop reden de verdachten met de scooter in de richting Dubbeldam weg. De politie stelt een onderzoek in naar de daders.

Signalement:
Hun signalementen luiden:

Dader 1

- een licht getinte jongen van omstreeks 18 jaar
- ongeveer 1,70 meter lang

- een smal gezicht

- hij heeft een baardje en droeg een donkere jas

Dader II

- een blanke jongen van ongeveer 17 jaar

- ongeveer 1,70 meter lang

- hij droeg een pet en een donkere jas.

Dader III

- een licht getinte jongeman

- leeftijd onbekend

- lengte ongeveer 1,90 meter

- hij heeft een rond gezicht.

Getuigen gezocht
Mensen die iets gezien hebben of weten van deze berovingen worden verzocht te bellen met de politie op 0900-8844 (lokaal tarief).

CONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten 43 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 37 keer wegens overschrijding van de maximumsnelheid gemeten met de zogenaamde lasergun en 6 keer wegens het niet dragen van de autogordel. De agenten hielden de controle op dinsdag, 27 april 2004, op de Thorbeckeweg, de Burgemeester de Raadtsingel en de Merwedestraat. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/uur. Overtreders werden staande gehouden en kregen direct een bekeuring.

BEDREIGING
DORDRECHT- Een 34 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens bedreiging. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 27 april 2004, omstreeks 16.55 uur op de Burgemeester de Raadtsingel. Hij had een man telefonisch bedreigd en stond op het moment dat hij aangehouden werd voor de deur van het kantoor. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

BED IN BRAND
DORDRECHT- Op dinsdagavond, 27 april 2004, omstreeks 20.35 uur, brak brand uit in een woning aan de Marienbornstraat. Bleek dat in een slaapkamer een bed in brand stond. Eén van de kinderen van het gezin had het brandje veroorzaakt. Een oplettende buurman heeft het brandje snel kunnen blussen. De brandweer nam het van hem over en bluste na. Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor. De schade is aanzienlijk en beperkte zich tot de slaapkamer.

OVERVAL MISLUKT
DORDRECHT- Een overval op de belwinkel op het Admiraalsplein bleef bij een poging. De dader ging er zonder buit vandoor. De overval vond plaats op dinsdagavond, 27 april 2004, omstreeks 21.05 uur. In de winkel was een werknemer en een klant aanwezig. Een nog onbekende man kwam de winkel binnen. Hij bekeek een telefoon. Plotseling haalde hij een mes te voorschijn en hield dit in zijn hand. Hij probeerde een greep in de kassa te doen. Doordat de werknemer zijn arm pakte lukte dit niet. Vervolgens rende hij de winkel uit met de telefoon. De werknemer ging achter hem aan en trof hem aan in de bosjes. Daar gaf hij de telefoon terug. Daarna rende hij weg in de richting van de Zuidendijk. Een zoekactie waarbij verschillende politieagenten betrokken waren had geen succes. De politie onderzoekt de zaak.

DIEFSTAL AUTO
DORDRECHT- Een 23 jarige man uit Dordrecht is aangehouden wegens diefstal van een personenauto. Dit gebeurde op dinsdagavond, 27 april 2004, omstreeks 22.30 uur, in de Loudonstraat. De verdachte hield zich verdacht op in een personenauto. Hij werd aangehouden door politieagenten. In de auto lag een schaar en het frontje van de radio was reeds verwijderd. De verdachte verklaarde dat hij de auto net gekocht had. Hij had geen autosleutels. De politie denkt daar anders over en sloot hem in. Het onderzoek wordt voortgezet.

SCHIETPARTIJ
DORDRECHT- Een 31-jarige man uit Dordrecht is neergeschoten. Dit gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag 28 april omstreeks 2.30 uur op de Hart Nibbrigstraat. De man werd per ambulance met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft een recherche-onderzoek opgestart. Zij is nog op zoek naar getuigen.

Getuigen gezocht
Getuigen van het schietincident worden verzocht contact op te nemen met de recherche via 0900-8844 (lokaal tarief)