Politie Amsterdam-Amstelland

5-jarig meisje seksueel misbruikt

28-4-2004. Een vijfjarig meisje is maandag rond acht uur in de Postjesbuurt seksueel misbruikt door een onbekende man. Het slachtoffertje werd op straat aangesproken waarna de man haar in een portiek misbruikte.

Na zijn daad rende de dader weg in de richting van het Surinameplein.

Signalement

man met blanke of lichtgetinte huidskleur

tussen de 30 en 40 jaar oud

kort, donker haar

klein sikje op de kin (een soort puntje)

opvallende gouden voortand in het bovengebit

vermoedelijk gekleed in een licht(e) jas of vest

Getuigen of mensen die iets weten over dit misdrijf worden verzocht te reageren. U kunt bellen met: (020) 559 2585.


---

Bestuurder spuit pepperspray

28-4-2004. Dinsdagmiddag is een 24-jarige automobilist gearresteerd nadat hij op het Mr. Visserplein een medeweggebruiker met pepperspray in het gezicht had gespoten. De beide bestuurders kregen het met elkaar aan de stok vanwege een verkeerssituatie. De ene bestuurder stapte uit en ging verhaal halen waarop de andere bestuurder de man pepperspray in het gezicht spoot.

Het 28-jarige slachtoffer werd door de GG&GD aan zijn geïrriteerde ogen behandeld. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar een politiebureau, waar proces-verbaal werd opgemaakt voor mishandeling en verboden wapenbezit.

---


Rijden door rood: 131 fietsers op de bon

28-4-2004. Dinsdag werden er in Oud-West 131 fietsers op de bon geslingerd omdat zij door rood reden. Daarnaast werd één fietser bekeurd voor het opgegeven van een valse naam en werd er één tweewieler in beslag genomen omdat dit voertuig vermoedelijk van diefstal afkomstig is.

De controles vonden zowel 's ochtends als 's middags plaats in de omgeving van de Kinkerstraat, Bilderdijkstraat, Overtoom en de De Clerqstraat.

---

Brandstichting auto's: 4 arrestaties

28-4-2004. Dinsdagmorgen even na vier uur, kregen agenten de melding dat er twee auto's in brand stonden in de Woutertje Pietersestraat. Kort daarna ging een auto in vlammen op in de Orteliusstraat en brandden er twee bestelbusjes uit in de Marco Polostraat. In de omgeving van deze laatste brand stuitten agenten op een voertuig met daarin vier jonge mannen (17, 19, 23 en 25 jaar). Zij werden gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de brandstichtingen.

De politie van het wijkteam Westerpark is op zoek naar getuigen van de brandstichtingen. U kunt zich melden via: (020) 559 2850 of (0900) 8844.

---