SOCIALE DIENST AMSTERDAM/UPC

Gratis PC én gratis internet voor 1500 Amsterdamse kinderen

De Gemeente Amsterdam en kabelbedrijf UPC Nederland hebben een overeenkomst gesloten waardoor deze kinderen nu ook één jaar gratis de beschikking krijgen over breedband internet verbinding (chello Starter).

De gemeente Amsterdam wil met de verstrekking van gratis computers, met toegang tot internet, gelijke kansen garanderen voor iedere leerling in het voortgezet onderwijs. Middelbare scholen gebruiken de PC als leermiddel, maar ouders met een minimuminkomen hebben vaak geen geld om een PC te kopen. Hierdoor kunnen kinderen uit minimahuishoudens achterop raken. Computervaardigheden zijn heel belangrijk voor opleidingsmogelijkheden van kinderen en daarmee ook voor hun latere kansen op werk. UPC verzorgt ook de installatie en het gebruiksklaar maken van de aansluiting. Daarnaast wordt geen borg voor de modem in rekening gebracht. De gemeente betaalt uitsluitend voor de abonnementskosten.

Digitale Tweedeling Gene Musselman, managing director van UPC Nederland, draagt het project een warm hart toe: 'We vinden het belangrijk om met onze internetverbindingen een relevante bijdrage te leveren aan het voorkomen van een digitale tweedeling.' Wethouder Onderwijs en Werk en Inkomen Ahmed Aboutaleb is blij met het met UPC afgesloten contract. 'Door de toegang tot Internet kunnen kinderen niet alleen hun computervaardigheden ontwikkelen maar hebben zij ook toegang tot leermiddelen die via Internet worden aangeboden.' In 2003 verstrekte de Sociale Dienst Amsterdam aan 1500 kinderen uit minimahuishoudens, die de overstap maakten naar het middelbaar onderwijs, een gratis PC Ook dit najaar verstekt de Sociale Dienst van de gemeente Amsterdam weer gratis PC's aan ongeveer 1500 kinderen die opgroeien in huishoudens met een minimuminkomen en overgaan naar het voortgezet onderwijs. De gemeente wil ook voor de kinderen die in 2004 een computer krijgen, toegang tot het internet regelen.

De regeling geldt overigens alleen voor kinderen die in Amsterdam wonen, die in 2004 overgaan naar het voortgezet onderwijs en waarvan de ouders in 2003 een inkomen hadden op bijstandsniveau. Dit geldt ook voor vroege leerlingen die in 2003 al zijn overgegaan naar het voortgezet onderwijs. Per gezin wordt maar één keer een PC verstrekt. De aanvraag periode voor één PC loopt van mei tot en met augustus. De ouders van kinderen die hiervoor in aanmerking komen krijgen hierover automatisch bericht.

Noot aan de redactie: Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

UPC Nederland Ronald van der Aart T 020 775 57 71 M 06 21 89 82 75

Sociale Dienst Amsterdam Arthur Zielhorst T 020 346 49 84 M 06 53 11 62 62

UPC N.V.

28 apr 04 13:15