DE NEDERLANDSE WOONBOND


Uitnodiging

Opening meldpunt 'De (on)betaalbaarheid van het huren'

De betaalbaarheid van het huren staat sterk onder druk. Veel huurders lukt het niet of nauwelijks meer om financieel rond te komen. De optelsom van bezuinigingen, loonstop en stijgende woonlasten wordt hen te veel. De Nederlandse Woonbond voorziet dat nog meer huurders in de financiële problemen komen nu de huren per 1 juli gemiddeld met zo'n 3 procent omhoog gaan en elke huursubsidieontvanger er 12 euro per maand op achteruit gaat. Vandaar dat de Woonbond het initiatief neemt voor een meldpunt, waar huurders hun financiële zorgen en problemen kwijt kunnen. De opening van dit meldpunt 'De (on)betaalbaarheid van het huren' wordt verricht door de heren De Waal van de FNV en Snel van de Landelijke Organisatie Cliëntenraden (LOC) en door mevrouw Van Gorp van Unie KBO, namens de ouderenbonden. Tijd: maandag 3 mei om 14.00 uur. Plaats: landelijk kantoor Woonbond. Adres: Nieuwe Achtergracht 17, 1018 XV Amsterdam.

Door het financiële en sociale leed onder huurders te verzamelen in een zwartboek, wil de Woonbond duidelijk maken hoe ernstig de situatie is. Het zijn niet alleen de huurders met een laag inkomen die niet meer weten rond te komen, ook de huurders met een modaal inkomen hebben het bijzonder moeilijk.
Met ingang van 3 mei kunnen huurders elke maandagmiddag tussen twee en vier uur bellen naar het Meldpunt de 'De (on)betaalbaarheid van het huren'. Telefoonnummer (020) 5517755.
Ook via de website www.woonbond.nl kunnen huurders hun persoonlijke verhaal kwijt.

Programma

13.30 - 14.00 uur Ontvangst met koffie, thee en koek. 14.00 - 14.05 uur Aftrap door Mieke Schulte, adjunct directeur van de Woonbond, over de noodzaak van het meldpunt 'De (on)betaalbaarheid van het huren'. Het voorstellen van de gasten.
14.05 - 14.15 uur Officiële opening van het meldpunt door de heer De Waal (FNV), mevrouw Van Gorp-Van de Ven (Unie KBO) en de heer Snel (LOC).
14.15 - 14.25 uur Statements door: de heer L. de Waal (voorzitter FNV);
mevrouw J. van Gorp-Van de Ven (voorzitter Unie KBO, namens de gezamenlijke ouderenbonden), en de heer H. Snel (vice-voorzitter Landelijke Organisatie Cliëntenraden).
14.25 - 14.45 uur Interviews met huurders over de betaalbaarheid van het huren: de heer De Waal interviewt mevrouw Elligens uit Almere; mevrouw Van Gorp-Van de Ven interviewt meneer Van der Nol uit Hoogvliet.
14.45 - 15.00 uur Beantwoording vragen van de pers. 15.00 uur Sluiting.

Belangstellenden kunnen vervolgens nog een kijkje nemen bij het Meldpunt.

U04.302
Amsterdam, 28 april 2004