1e persbericht van woensdag 28 april 2004

Eindhoven 28-04-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling

Een 20-jarige Eindhovenaar is woensdagochtend rond 2.30 uur aangehouden op de Sweelinckstraat. Hij werd na een achtervolging door agenten tot stoppen gedwongen omdat hij zonder helm op een brommer reed. Toen hij was aangehouden, bleek dat hij teveel had gedronken. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van ruim 1,60. De politie onderzoekt ook of de man betrokken is geweest bij een mishandeling op de Hoogstraat. Tussen 1.40 en 2.00 uur werd een 52-jarige Eindhovenaar daar tot twee keer toe mishandeld door een man op een brommer. De eerste keer gebeurde dat met een kettingslot. Na die mishandeling ging de dader er op zijn brommer vandoor. Even later kwam hij toch weer terug en sloeg het slachtoffer met zijn helm tegen diens gezicht. Daarop ging hij er weer vandoor. De verdachte is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek naar de mishandeling.

Helmond: Softdrugshandel vanuit woning

De politie heeft dinsdagmiddag een einde gemaakt aan illegale softdrugshandel vanuit een woning aan de Van Hoofstraat. De 39-jarige bewoner is aangehouden en in verzekering gesteld. De politie vond in de woning 32 joints, 16 gram hasj, 72 gram weed en verpakkingsmateriaal.

Helmond: Heroïne en hasj in woning gevonden

Dinsdagmiddag rond 17.00 uur is een 54-jarige Helmonder in zijn woning in Helmond-Centrum aangehouden. De politie vond in de woning van de man zes cachets met heroïne, 126 gram hasj en een paar gram weed. De bewoner is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Best: Bestelauto weggehaald

Vanaf de Willem de Zwijgerweg is een bestelauto weggehaald. Dat gebeurde tussen dinsdagmiddag 15.00 uur en woensdagochtend 6.00 uur. Het gaat om een witte Hyundai H100 (27-VV-VJ).

Budel: Speelautomaat opengebroken

Bij een inbraak in een horecazaak aan de Dr.Ant.Mathijsenstraat is een speelautomaat opengebroken. Er is een onbekende hoeveelheid geld uitgehaald. De toegangsdeur tot de zaak is opengebroken. Dat gebeurde woensdagochtend rond 4.15 uur.

Neerkant: Woning door blikseminslag getroffen

Woensdagmorgen rond 6.15 uur is een woning aan de Dorpsstraat in Neerkant getroffen door een blikseminslag. De bliksem sloeg in bij een schoorsteen en vernielde een deel van de dakplaten. De brandweer had de brand die ontstond snel onder controle. Er raakte niemand gewond.

Deurne: Ramkraak

Woensdagmorgen rond 3.30 uur is een ramkraak gepleegd bij een kledingwinkel aan de Kerkstraat in Deurne. Met een auto werd de pui stuk gereden. Getuigen hebben vier mannen gemaskerd met bivakmutsen kleding in de auto zien laden. De eigenaar mist ongeveer 100 kostuums en enkele jassen.

Valkenswaard: Kleding weg na inbraak

Woensdagmorgen rond 5.30 uur is ingebroken in een kledingzaak aan de Eindhovenseweg. De deur van de zaak werd geforceerd. De dieven hebben zestig spijkerbroeken gestolen.