De Unie


Transavia - Voortgang CAO-overleg

28 april 2004- Het overleg voor de CAO voor de grondmedewerkers bij Transavia gaat langzaam vooruit. De knelpunten zijn geïnventariseerd en de vakbonden en Transavia hebben afgesproken eerst alle overige CAO-punten uit te onderhandelen voordat we gaan spreken over loon en looptijd van de nieuwe CAO die per 1 juni van dit jaar in zal gaan.

Pittige discussies
Hoewel de onderhandelingen tot nu toe in een goede sfeer verlopen, is er een aantal onderwerpen waarover pittig wordt gediscussieerd. Vooral over de voorstellen om de reiskostenvergoeding te wijzigen lopen de meningen van Transavia en De Unie ernstig uiteen. De Unie zet in op een individuele regeling volgens de maximale fiscale grenzen ( 0,18 cent per km) en een beperkte eigen bijdrage voor parkeren. Transavia is wel bereid de regeling te wijzigen, maar alleen kostenneutraal en collectief. De wens van Transavia om bij een onvoldoende beoordeling geen 'periodieke stap' toe te kennen is voor De Unie onvoldoende onderbouwd.
Gelukkig is er ook positief nieuws van het front: De Unie gaat ervan uit dat wij spoedig overeenstemming zullen bereiken over compensatie voor de vervallen premiespaarregeling en ons voorstel om in het jaar van een jubileum een vrije dag toe te kennen. Op 25 mei zullen wij het CAO overleg hervatten.

Outsourcing CCC
Inmiddels hebben wij ook overleg gevoerd over de outsourcing van de callcentermedewerkers van het CCC. De Unie zet in op detachering van de vijf betrokken collegas, maar dit is voor Transavia onbespreekbaar. De Unie zal nu eerst in overleg gaan met onze leden bij CCC alvorens verder te kunnen onderhandelen.

Michel Rog
Bestuurder

* intropagina Burgerluchtvaart

* informatie over Transavia

woensdag, 28 april 2004