Politie Gelderland-Zuid

1. Gelderland-Zuid
2. Korpsstaf

Datum  Nijmegen, woensdag 28 april 2004[pic]woensdag 28 april 2004   
                                                                     
Van    Piet Versteegt, GSM-nummer 06.53715565 / afdeling Communicatie

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen
Binnengedrongen na listig verhaal

Een 85-jarige bewoner van een woning aan de Lankforst, 11de straat mist een envelop met meerdere honderden euro's nadat hij en zijn vrouw twee vrouwen hadden binnengelaten. Eén van de vrouwen maakte de bewoner duidelijk dat zij even naar binnen wilde om te bellen. Met haar kwam een tweede vrouw binnen. De beide vrouwen spraken gebrekkig Nederlands en kwamen vermoedelijk uit een Oost-Europeesch land. Nadat de vrouwen met veel drukte enkele telefoonnummers hadden opgeschreven, vertrokken zij weer. Daarna bleek er uit een kast een envelop met geld gestolen te zijn. De bewoner heeft aangifte gedaan.


Gewond na aanrijding

Een 17-jarige Nijmeegse bromscooterrijder raakte dinsdagmiddag rond 16.10 uur gewond toen hij vanuit de Oscar Carrestraat de Industrieweg wilde oversteken. Hij botste bij het oversteken tegen de linkerzijkant van een personenauto bestuurd door een 46-jarige vrouw uit Molenhoek. De personenauto en de bromscooter raakten beschadigd. De 17-jarige raakte gewond aan zijn linkervoet en werd per ambulance overgebracht naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis.


Toezichthouder aangereden

Een 37-jarige toezichthouder die op zijn mountainbike bezig was met toezicht zag dinsdagmiddag een bestuurder van een personenauto op de Leuvensbroek 30ste straat parkeren en sprak hem aan, omdat hij wist dat die bestuurder zonder rijbewijs reed en dat de politie deze man zocht. De bestuurder van de personenauto reed echter met hoge snelheid weg waarbij het been van de toezichthouder klem kwam te zitten tussen het portier en de fiets. Door weg te draaien van de auto kon de toezichthouder voorkomen dat hij door de auto meegesleurd zou worden. De toezichthouder heeft aangifte gedaan en de politie stelt een nader onderzoek in.


Inbraak in bedrijf

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een bedrijf aan de Thomas van Aquinostraat door een ruit te vernielen. Uit het bedrijf is een stereoset gestolen.


Gestolen auto

In de nacht van dinsdag op woensdag is van de Waldeck Pyrmontsingel een blauwe Volkswagen Golf TDI met kenteken TJ-SF-94 gestolen.


Drie aanhoudingen voor bedreiging en mishandeling

Zondagavond is op de Nijenrodestraat een 17-jarige Nijmeegse jongen aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging. De politie trof na melding van een vechtpartij aan de Loevensteinstraat een groep jongeren aan. Op één van hen zou door de 17-jarige geschoten zijn met een "balletjespistool". Een 12-jarige jongen uit Nijmegen zou het "balletjespistool" hebben weggemaakt. Ook hij is door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Het wapen is later door de politie aangetroffen en inbeslaggenomen. Een derde verdachte, een 45-jarige Nijmegenaar, werd in de nacht van zondag op maandag aangehouden op de Ruys de Beerenbrouckstraat op verdenking van bedreiging. De man, die zijdelings bij de vechtpartij was betrokken, dreigde met een "balletjespistool". Ook dit wapen is door de politie inbeslaggenomen. Tegen de drie verdachten is proces-verbaal opgemaakt.


Voor nadere informatie over bovenstaand bericht: Marie Jose Verkade: 06 - 53 35 93 79


District Tweestromenland
Druten, inbraak in winkel

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een bedrijf door een ruit in te gooien. Uit het bedrijf is een sieraad gestolen.


Deest, diefstal kratten van bedrijfsterrein

In de periode van donderdag 22 april op dinsdag 27 april zijn van een bedrijfsterrein aan de Munnikhofsestraat 20 lege bierkratten gestolen.


Wijchen, oud ijzer gestolen

Maandagmiddag is van een bedrijf aan de Christiaan Huygensstraat een hoeveelheid oud ijzer gestolen. Een getuige zag dat en gaf het door aan de eigenaar, een 58-jarige man uit Wijchen. Het oud-ijzer zou gestolen zijn door twee mannen met een auto. Die twee verkochten het oud-ijzer direct door aan een handelaar aan de Dr. Becourstraat. De politie stelt nog een nader onderzoek in.


Aangehouden na mishandeling

Een 36-jarige vrachtwagenchauffeur uit Well is dinsdag in de namiddag op de A73 ter hoogte van de afrit Beuningen aangehouden nadat hij even tevoren een 42-jarige man uit Ewijk als bestuurder van een personenauto had mishandeld. De Ewijker wilde, rijdens op de afrit, nog een vrachtwagen passeren, doch de bestuurder van de vrachtwagen blokkeerde dat door naar links te sturen. Even later kon de Ewijker er wel langs, claxonneerde en maakte een beledigend gebaar naar de vrachtwagenchauffeur. Daarna moest de Eijker stoppen voor ander verkeer op de afrit en de vrachtwagen stopte achter hem. De 36-jarige vrachrtwagenchauffeur stapte uit en kwam naar de Ewijker toe. Die draaide zijn portierraam oplaag en kreeg direct twee klappen te incasseren. Hij liep daarbij een bloedneus op. De Ewijker belde de politie die ter plaatse kwam. De vrachtwagenchauffeur werd aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


District De Waarden
Geldermalsen, inbraak in bedrijf

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een bedrijf aan de Bosmanskamp. De dieven zijn het pand door een gat in het dak te maken binnengedrongen. Uit het pand zijn sigaretten en lampen gestolen.


Geldermalsen, inbraak in bedrijf

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een bedrijf aan de Deilseweg door een deur open te breken. Uit het bedrijf zijn twee flatscreens gestolen.


Blik op veilig

Snelheidscontrole op

Plaats    Straat       Tijd        MaximumVoer-AantaHoogst
                                          tuigel    gemete
                                   snelhein    bekeun     
                                   d           rd   snelhe
                                                    id    
Nijmegen  Nijmeegsebaan11.37 -     50     1193 108  80    
                       13.20 uur                          
Nijmegen  Tunnelweg    10.55 -     50     1350 219  ?     
                       14.00 uur                          
Nijmegen  Van          07.20 -     50     850  33   ?     
          Apelterenweg 08.55 uur                          
Nijmegen  Blankenstein 11.10  -    50     804  42   70    
                       12.50 uur                          
Nijmegen  St.          08.00 -     50     1034 24   65    
          Annastraat   11.45 uur                          
Beneden-LeVan          14.30 -     50     4312 25   ?     
euwen     Heemstraweg  19.00 uur                          
AmmerzodenBernseweg    16.20 -     50     720  13   ?     
                       17.45 uur                          
Beneden-LeVan          19.10 uur - 50     1245 27   81    
euwen     Heemstraweg  22.10 uur                          
Wijchen   Nieuweweg    15.45 -     50     ?    3    74    
                       16.15 uur                          
Malden    Rijksweg     07.20 -     50     2042 71   73    
                       10.20 uur                          


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --