Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 28 april 2004

* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN IN BLOEMHOF

ROTTERDAM - Dinsdag van twee uur 's middags tot half tien 's avonds werd in het aangewezen veiligheidsrisicogebied Bloemhof een actie preventief fouilleren gehouden. Op straat werden 132 personen gefouilleerd en werden 22 auto's gecontroleerd. In beslag genomen werden een plastic pistooltje, vijf messen, een biljartkeu, veertig gram hasjiesj en kleine gebruikershoeveelheden softdrugs.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
ROTTERDAM/RIDDERKERK/SCHIEDAM - Politiepersoneel van de districten Oost, Rotterdam-West, Feijenoord-Ridderster, De Noordhoek en Schiedam ontmantelden dinsdag hennepkwekerijen in panden op de Voermanweg, Tidemanstraat, Voorburgstraat, Middenhoefstraat en Rijtuigweg, alle in Rotterdam, op de Westmolendijk in Ridderkerk en op de Burgemeester Honnerlage Gretelaan in Schiedam. In een woning op de Voermanweg werden na klachten over stankoverlast 235 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen. De stroomvoorziening werd afgesloten, omdat de elektriciteit buiten de meter om werd betrokken. De eigenaar van de kwekerij was niet aanwezig. In een pand in de Tidemanstraat werden 230 hennepplanten aangetroffen. Ook hier werd de stroom illegaal afgetapt. Ook hier was de bewoner niet thuis. Op de vliering van een woning in de Voorburgstraat werden 115 hennepplanten en de groei-apparatuur verwijderd. De eigenaar van de kwekerij was niet aanwezig. In een woning in de Middenhoefstraat werd een hennepdrogerij ontmanteld, waarbij naast de apparatuur ook wat hennepresten werden aangetroffen. Tegen de 35-jarige bewoner werd proces-verbaal opgemaakt.
In een woning op de Rytuigweg werden 188 hennepplanten en de groei-apparatuur in beslag genomen. De beide bewoners (33 en 35 jaar) werden aangehouden.
In diverse schuren op een terrein aan de Westmolendijk in Ridderkerk werden dinsdagmiddag in vijf schuurtjes in totaal 535 hennepplanten en een paar honderd geplukte henneptoppen aangetroffen. De planten, toppen en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen, terwijl de voor de kwekerijtjes benodigde stroom werd afgesloten. Drie eigenaren van de schuurtjes (24, 40 en 43 jaar) werden op grond van de Opiumwet aangehouden. In een woning op de Burgemeester Honnerlage Gretelaan werden woensdagmorgen vroeg, na een melding over een inbraak, 64 hennepplanten en de groei-apparatuur aangetroffen. De 48-jarige bewoner werd aangehouden.
Alle hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur werd vernietigd.


* DROGISTERIJ OVERVALLEN
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag rond kwart over vijf werd door een ongeveer twintigjarige man een drogisterij op de Kerstendijk overvallen. De man eiste van een twintigjarige in de zaak aanwezige medewerkster geld en sloeg daarbij, om zijn eis kracht bij te zetten, een aantal malen op de balie. Met een geldbedrag van rond de tweehonderd euro verdween de man even later in de richting van het parkje bij de Huniadijk.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield dinsdagmorgen en -middag radarsnelheidscontroles op de Westzeedijk, Beukelsdijk en Aelbrechtskade. Tussen kwart over zeven en negen uur namen op de Westzeedijk 45 van de 1218 voorbij de radarwagen rijdende weggebruikers het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/uur.
Op de Beukelsdijk, waar tussen half twaalf en kwart voor één werd gecontroleerd, flitste de snelheidsradar 20 van de 1069 passerende automobilisten. Hoogst gemeten overtreding: 79 km/uur in plaats van '50'. Tussen één uur en kwart over twee hielden op de Aelbrechtskade 36 van de 1099 langs de radarwagen rijdende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst score bedroeg hier 106 km/uur, terwijl daar '50' is toegestaan.


* TWEE PAARDEN MISHANDELD
ROTTERDAM - In de nacht van maandag op dinsdag werden twee paarden bij een manege aan de Schulpweg mishandeld. Bij de beide paarden, een 6- en 29-jarige merrie, werd een lang hard voorwerp in hun vulva gestopt, dat diverse verwondingen tot gevolg had. Een nader onderzoek wordt ingesteld.