ABVAKABO FNV

Eindelijk duidelijkheid over stageplaatsen in zorg en welzijn

Zoetermeer, 28 april 2004

Het tekort aan stageplaatsen in zorg en welzijn en het gesteggel over wie daar verantwoordelijk voor is, kunnen snel voorbij zijn. Dat zegt ABVAKABO FNV bij de presentatie van een rekenmodel. Hiermee kan concreet worden vastgesteld hoeveel stageplaatsen er moeten zijn om personeelstekorten in bijvoorbeeld ziekenhuizen, verpleeghuizen en de kinderopvang in de toekomst te voorkomen. De bond wil er concrete afspraken over maken met werkgevers. 'Het zwarte pieten moet maar eens voorbij zijn, we kunnen nu spijkers met koppen slaan', zegt Jenneke van Pijpen, vice-voorzitter van ABVAKABO FNV.

Om te voorkomen dat er na 2005 (weer) grote personeelstekorten ontstaan in de zorg, moet nu adequaat gehandeld worden. Een structurele oplossing is het aantal stageplaatsen voor MBO- en HBO-studenten te koppelen aan het zittende personeelsbestand. Dat is één van de aanbevelingen van RegioMarge 2003. Dit instrument brengt ontwikkelingen op de arbeidsmarkt van verpleging, verzorging en agogische beroepen in kaart. Een rekenmethode om het aantal benodigde stageplaatsen vast te stellen ontbrak tot nu toe. Daardoor bleven partijen steken in een academische discussie over de vraag hoeveel stageplaatsen precies nodig zijn en wie daarvoor verantwoordelijk is.

De grootste vakbond in de zorg en welzijnssector heeft nu een rekenmodel ontwikkeld op basis van arbeidsmarktcijfers. Het model verwerkt de verwachte groei in een branche, het aantal mensen dat vertrekt uit de branche, aantallen studenten en bijvoorbeeld de uitval tijdens en na de studie. Een rekenformule bepaalt vervolgens hoeveel stageplaatsen er moeten zijn om voldoende nieuw personeel klaar te stomen voor een loopbaan in een buurthuis, de thuiszorg of een (academisch) ziekenhuis. 'We kunnen het middel verfijnen, natuurlijk, suggesties zijn welkom. Maar daarna stellen we het vast en gaan we aan de slag', aldus Van Pijpen.

ABVAKABO FNV wil over de stageplaatsen harde afspraken maken met werkgevers. De bond wil dat elke branche in ieder geval zoveel stageplaatsen beschikbaar stelt als nodig zijn om te voorzien in de eigen arbeidsvraag. Van Pijpen: 'Wij willen de aantallen die uit het model blijken, vastleggen in CAO-afspraken. Dat is de enige manier waarop we hiermee echt een stap vooruit kunnen zetten in de sector'. Het model geeft duidelijkheid per branche. Voor de ziekenhuizen zal er een ander getal uitkomen dan voor de thuiszorg. ABAVAKABO FNV vindt dat instellingen allemaal hun steentje moeten bijdragen. In geld of in tijd moet elke werkgever zijn bijdrage leveren, zodat voor de hele branche het benodigde aantal stageplaatsen wordt gerealiseerd.

//////////////////////////////////

Wilt u meer weten over ABVAKABO FNV in zorg en welzijn, kijk op www.abvakabo.nl/zorgenwelzijn of neem contact op met:

Jenneke van Pijpen vice voorzitter (06) 51576932 Annemarie Vonk voorlichter (079) 3536319 (06) 53362330

ABVAKABO FNV is de grootste vakbond in de publieke sector. De ruim 360.000 leden werken in de zorg- en welzijnssector, de (geprivatiseerde) overheid, de onderwijs- en onderzoekssector en bij de sociale werkvoorziening of in het kader van de gesubsidieerde arbeid.

28 apr 04 15:13