Provincie Flevoland



Europees distributiecentrum Poppers Levert extra werkgelegenheid op

De handelsonderneming Poppers gaat mede dankzij een Europese bijdrage van de provincie Flevoland, haar Europees distributiecentrum vestigen in Lelystad. Poppers is reeds gevestigd in Flevoland, namelijk in Almere, maar wil haar bedrijfsactiviteiten sterk uitbreiden. Als nieuwe locatie heeft het bedrijf daarvoor het bedrijventerrein Larserpoort te Lelystad gekozen. Naast het distributiekantoor laat het bedrijf daar ook een kantoorgebouw neerzetten.

Poppers is een handelsonderneming gericht op bevestigingsmaterialen, verpakkingsartikelen en pneumatische, elektrische en mechanische apparatuur. Het bedrijf heeft een drietal buitenlandse
dochterondernemingen. De vestiging in Lelystad zal het Europees distributiecentrum worden. De bouw van het project zal naar verwachting medio 2005 afgerond worden. Het project levert 12 nieuwe arbeidsplaatsen op voor de provincie Flevoland, tezamen met 15 mensjaren tijdelijke werkgelegenheid tijdens de bouwwerkzaamheden.

Poppers investeert meer dan 4 miljoen euro. Voor de
uitbreidingsplannen heeft het bedrijf een bijdrage gevraagd in het kader van de Investerings Premie Regeling (IPR) die onderdeel is van het Europees Programma voor Flevoland. Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland heeft besloten een Poppers uit de IPR een maximale bijdrage toe te kennen van ruim 500.000 euro. Hiermee is er weer een project in Flevoland deels gefinancierd door de Europese Unie. Europa Werkt! Meer informatie over het Europese programma voor Flevoland staat op de website van de provincie www.flevoland.nl (klikken op button Europa).