Programma Elektronische Provincies


Provincie Drenthe opent tender voor ICT-projecten (28 april 2004) laatste wijziging: 28 april 2004

Deze zomer kunnen Drentse ondernemers en instanties vernieuwende ICT-projecten indienen voor financiering met provinciaal geld. Eerder dit jaar stelden provinciale staten Drenthe 2 miljoen euro beschikbaar om ICT-gebruik en daarmee de werkgelegenheid te bevorderen. Gedeputeerde staten (GS) willen met 1,2 miljoen euro van dat geld een inschrijvingsactie (tender) starten om de meest innovatieve projecten te kunnen financieren. Dat stelt het college nu voor aan provinciale staten.

Gedeputeerde Hans Schaap verwacht veel van de tender. Ik hoop dat bij de inschrijvingen echt creatieve ideeën komen bovendrijven. Niemand moet zich laten belemmeren om met zijn plannen voor de draad te komen, aldus Schaap. Vernieuwing kan Drenthe een flinke stap verder brengen in het ontwikkelen van de werkgelegenheid, zo licht hij toe.

Voorwaarde voor de tender is dat de projecten in eerste instantie ICT-projecten zijn die bijdragen aan de werkgelegenheid maar voortkomen uit bepaalde werkvelden. Dat zijn Zorg, Onderwijs, Cultuur, Toerisme, Arbeidsmarkt, Sport, Welzijn, Landbouw of Verkeer en Vervoer. In aanmerking komen projecten waarbij Drentse bedrijven betrokken zijn. Bovendien moeten de projecten als voorbeeld kunnen dienen en ook toepasbaar zijn in andere situaties.

Indien provinciale staten akkoord gaan en de regeling helemaal is uitgewerkt, houdt de provincie op 24 juni a.s. een startbijeenkomst over de tender en het overige ICT-beleid van de provincie. Alle informatie over de tender zal vanaf dat moment ook te vinden zijn op de website van de provincie Drenthe www.drenthe.nl. Daarna worden ondernemers en andere doelgroepen via allerlei kanalen gewezen op en geïnformeerd over de inschrijvingsactie.

Bron: www.drenthe.nl