Ingezonden persbericht


P e r s b e r i c h t

Delft, 28 april 2004

De beste bondscoach van Nederland!

Een onderscheidend voetbalmanagement spel is vandaag van start gegaan.

Bondscoachspel.nl gaat in op de actualiteit rondom het EK2004 en is een vervolg op het zeer succesvolle OnlineSoccerManager.nl met meer dan 200.000 actieve spelers.

Voetballiefhebbers van jong tot oud kunnen bondscoach worden door gratis mee te doen aan dit spel. De deelnemer mag zichzelf bondscoach van een land in een voetbaltoernooi vanaf het WK1974 tot en met het EK2004 noemen. De spelers, lotingen en landen zijn uit de originele toernooien overgenomen. Men neemt het op tegen andere deelnemende bondscoaches in een zelf te kiezen toernooi.

Als bondscoach bepaalt u onder meer de tactiek, de opstelling en de speelstijl van uw elftal. Speel de twee WK finales van 1974 en 1978 nog eens dunnetjes over en trek dan wèl aan het langste eind of ga alvast het komende EK 2004 in en maak een zegetocht door Portugal.

Het bondscoachspel is uitermate geschikt om met vrienden, familie en/of collega s te spelen. Door middel van forums en berichten kunnen bondscoaches in het spel makkelijk met elkaar communiceren en resultaten en emoties uitwisselen.

------------------------------------Het Bondscoachspel Kort-------------------------------------

De bondscoach heeft de taak een landenploeg te managen in één van de grote eindtoernooien. Hierbij bepaalt hij of zij onder andere de opstelling, de speelstijl en het systeem van het elftal. Verder kan de focus op de trainingen worden bepaald en individuele spelers kunnen apart getraind worden door specialisten.

Alle statistieken van wedstrijden en spelers zijn beschikbaar voor de bondscoach, zoals rode en gele kaarten, blessures en spelersbeoordelingen. Er kan zelfs een spion op pad worden gestuurd om de trainingen van de tegenstander te bekijken. Alle beslissingen die de bondscoach in dit spel neemt zijn van invloed op het resultaat van de wedstrijd.

s Nachts worden de wedstrijden gespeeld in een realistische uitslagsimulator. Een uitgebreide samenvatting kan vanaf de volgende ochtend worden bekeken. Hierin worden de doelpunten, kaarten en blessures van de wedstrijd gedetailleerd beschreven. Daarbij is er een dagelijkse toernooikrant met o.a. voorbeschouwingen en wedstrijdverslagen. Met behaalde prijzen en punten kunnen de bondscoaches wedijveren in de bondscoachranglijst wie zich de beste bondscoach van Nederland mag noemen.

Het Bondscoachspel is een initiatief van Netbasics en Caridion. Netbasics is een volwaardige ICT- dienstverlener. Caridion heeft onder andere het succesvolle en bekende spel de Online Soccer Manager ontwikkeld, daarnaast houdt het zich bezig met het ontwikkelen van nieuwe concepten op dit gebied.