Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

De Meeuw bouwsystemen introduceert studio-max verplaatsbare oplossing voor kamernood studenten

De kamernood onder studenten is al jaren groot. De schaarste wordt versterkt doordat afgestudeerden hun kamer langer blijven bewonen, een logisch gevolg van de dure woningen voor starters.

De Meeuw Bouwsystemen komt met een nieuw concept: een complex voor tijdelijke studentenhuisvesting dat moeiteloos op een andere plek is neer te zetten. De naam van het concept is Studio-Max.

Artikel 17-procedure
De afgelopen jaren zijn meerdere pogingen ondernomen de woningnood onder studenten op te lossen. Hierbij werd gekeken naar de gemeentelijke Artikel 17-procedure, die mogelijkheden biedt tot variabel grondgebruik (tot vijf jaar). Deze projecten, bijvoorbeeld op een braakliggend terrein dat later ontwikkeld wordt, bleken commercieel niet haalbaar. Door de beperkte tijdspanne van vijf jaar is een complex voor tijdelijke studentenhuisvesting niet rendabel te maken.

Oplossing voor maatschappelijk probleem
Echter, als je een gebouw na pakweg vijf jaar op kunt pakken en het elders weer weg kunt zetten, is de oplossing voor een maatschappelijk probleem het tekort anno 2004 wordt geschat op 10.000 studentenkamers - nabij. Op basis van het beproefde IFD-bouwsysteem MAX-21 realiseert De Meeuw in zeer korte tijd een kwalitatief en eigentijds (standaard)gebouw, indien noodzakelijk tot en met zeven bouwlagen. Hetgeen betekent dat de aanslag op dure bouwgrond zeer beperkt blijft.

Studio-Max in het kort
Een Studio-Max-complex bestaat uit een bouwblok, een schakeltrap en een vluchttrap. Bij meer dan vier bouwlagen is een inpandige lift voorzien. De gestandaardiseerde units zijn onderling uitwisselbaar (en dus elders weer willekeurig op te bouwen). Een grote vernieuwing is de wijze waarop de eventueel noodzakelijke windverbanden worden toegepast. Bij Studio-Max worden hiertoe stalen kabels aan de buitenzijde van het gebouw geplaatst, dus onafhankelijk van de units. Dit bespaart ruimte en maakt hergebruik elders in iedere vorm mogelijk, ongeacht locatie, aantal bouwlagen, plaats van de individuele units, et cetera. Natuurlijk voldoet Studio-Max aan alle wettelijke voorschriften van het Bouwbesluit.

Beschrijving studentenkamer
Studio-Max werd ontwikkeld in nauw overleg met studenten. Een Studio-Max studentenkamer is standaard 7 x 3 meter groot. Een kamer is voorzien van alle faciliteiten als douche en toilet, centrale verwarming en een pantry waar elektrisch kan worden gekookt. Iedere unit beschikt over een eigen bergingruimte. De moderne vormgeving van het complex zorgt voor een aansprekende uitstraling.

Voor huisvesters en corporaties
Met Studio-Max richt De Meeuw zich op woningcorporaties en huisvesters die snel een renderend project voor studentenhuisvesting (of wisselwoningen) in hun stad willen realiseren. De oplossing is kwalitatief hoogstaand en uniek qua standaardisatie en flexibiliteit. Volgens De Meeuw kiest een woningcorporatie voor een renderend project met een hoge prijs-kwaliteitverhouding, in te zetten voor een korte termijn en waarbij hergebruik op een andere locatie, eventueel als wisselwoning, zeker aan de orde zal komen.

De Meeuw Bouwsystemen
De Meeuw Bouwsystemen is de vernieuwer en marktleider op het gebied van tijdelijke en (semi-)permanente huisvesting. Door middel van Industrieel, Flexibel en Demontabel bouwen (IFD) biedt De Meeuw voor ieder huisvestingsvraagstuk een passende oplossing.



Ingezonden persbericht