Dienstenbond CNV

CAO VBA in beweging!
28-04-2004

Afgelopen vrijdag, 23 april 2004, zijn CNV Dienstenbond, FNV Bondgenoten en VBA weer bijeengekomen om te praten over de wederzijdse CAO-voorstellen. Nadat de vorige keer de voorstellenbrieven zijn toegelicht, hebben wij deze keer elkaar stevig bevraagd waarom bepaalde voorstellen worden gedaan en wat ermee bedoeld wordt.

Nadat de directie nog eens met actuele cijfers geprobeerd heeft een beeld te schetsen van de financiële situatie van VBA, is er verder door de directie gereageerd op de voorstellen van de bonden. Vervolgens hebben bonden ook op de voorstellen van de directie gereageerd. In de vorige info heeft u kunnen lezen wat VBA voorstelt voor de nieuwe CAO.

In een goede en constructieve sfeer is verder geprobeerd om enkele prioriteiten vast te stellen, waarin CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten gezamenlijk optrekken. Langzaamaan wordt helder in welke richting wij gaan. De volgende ronde wordt er daadwerkelijk onderhandeld. Dan zullen wij weten waar wij staan en wat wij kunnen verwachten van VBA.

Dat er van beide zijden een aardig vragenlijstje ligt is wel duidelijk. Wij proberen er voor de leden zoveel mogelijk uit te halen. Zeker nu wij geen loonsverhogingen mogen vragen als gevolg van het najaarsakkoord, willen wij inzetten op kwalitatieve afspraken.

Echter, hoe meer leden wij hebben, hoe sterker wij staan in de onderhandelingen. Wij praten tenslotte ook voor uw ongeorganiseerde collega, die meeprofiteert van de goede afspraken die wij willen maken. Laat hem of haar zien dat een goede CAO er voor iedereen is en maak hen lid!

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen, neem dan contact op met uw bestuurder Fedde Monsma, telefoon (023)5670615 of email: f.monsma@cnvdibo.nl