Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, woensdag 28 april 2004

Alkmaar 28-04-2004 - 16.00 uur

Diefstal cv-ketels
Heerhugowaard, dinsdag 27 april.
Dinsdagmorgen werd aangifte gedaan van diefstal van acht cv-ketels bij een bouwproject aan de Steigerdijk. De ketels werden weggenomen uit acht verschillende in aanbouw zijnde woningen. Men kwam binnen door inklimming.

Diefstal auto
Castricum, dinsdag 27 april 2004.
Dinsdag heeft de eigenaar van een personenauto aangifte gedaan van diefstal van het voertuig. De auto stond geparkeerd op de Meester Bodewesstraat. Het betreft een auto van het merk Hond, type Civic. De auto is zwart van kleur en voorzien van het kenteken YR-01-DF.

Fietster gewond na aanrijding
Heerhugowaard, dinsdag 27 april 2004.
Dinsdagavond omstreeks 18.40 uur raakte een 31-jarige vrouw uit Heerhugowaard gewond bij een aanrijding op de Provincialeweg N242. De vrouw reed op haar fiets en stak op de kruising met de Westtangent de rijbaan van de Provincialeweg over. Hierbij negeerde zij het rode verkeerslicht. Op het kruisingsvlak werd zijn aangereden door een personenauto bestuurd door een 39-jarige vrouw uit Enkhuizen. Hierbij raakte de fietster gewond. Zij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Verdachte vuurwerkbom aangehouden
Oudorp, april 2004.
Enkele maanden nadat in de tuin van een bewoner aan de Populierenweg in Oudorp een vuurwerkbom tot ontploffing is gebracht, is onlangs de verdachte aangehouden. De vasthoudendheid van de recherche, de tips uit de wijk en contacten in de buurt van agenten hebben uiteindelijk geleid tot het oplossen van een zaak. De afgelopen maanden heeft de politie genoeg aanwijzingen verzameld. Via agenten die hebben gepraat met buurtbewoners, via de wijkcoördinator van de politie en via getuigen van het incident. Dit heeft geleid tot de aanhouding van de verdachte, een 17-jarige man uit Oudorp.
Tijdens de jaarwisseling is in een tuin een vuurwerkbom (een ijzeren staaf gevuld met explosief materiaal) tot ontploffing gebracht. Daarbij sneuvelde onder andere het raam van een woning aan de Populierenweg.
Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en hij zal zich binnenkort voor zijn daden moeten verantwoorden.