Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, woensdag 28 april 2004

Den Helder 28-04-2004 - 16.00 uur

Snelheidscontrole
Den Helder, dinsdag 27 april 2004.
Dinsdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Zanddijk waarbij het volgende werd geconstateerd. Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: 55
Aantal overtredingen: 13
Hoogst gemeten snelheid 77 km/u

Brand in flatwoning
Den Helder, dinsdag 27 april 2004.
Dinsdagavond werd brand ontdekt in een flatwoning (onderste woonlaag) aan de Jan Vervailleweg. De bewoners van het pand stonden buiten op straat. Zij verklaarden dat de brand mogelijk is ontstaan bij een bank in de woonkamer. De bewoners van de bovenwoning zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis i.v.m. ademhalingsmoeilijkheden. Volgens één van de bewoners had hij nog geprobeerd de brand te blussen maar dat was niet gelukt. De brandweer heeft het vuur geblust en bevestigde dat de brand vermoedelijk bij een bank in de woonkamer is ontstaan. Over het ontstaan van de brand is op dit moment niets bekend. De technische recherche stelt een onderzoek in. De woning brandde volledig uit.

Man aangehouden na belediging agent
Schagen, dinsdag 27 april 2004.
Dinsdagavond werd 26-jarige man uit Puttershoek aangehouden op de Markt. Kort daarvoor beledigde de man middels gebaren een agent. Toen de man kort daarna werd aangehouden verzette hij zich hevig. Hierbij sloeg hij een agent in het gezicht. Om zijn verzet te staken werd gebruik gemaakt van peperspray. Hierop werd de man rustig en is hij overgebracht naar het politiebureau. Hij verklaarde uit balorigheid de beledigende gebaren te hebben gemaakt.

Rijden onder invloed van alcohol
Den Helder, dinsdag 27 april 2004.
Dinsdagavond werd een 32-jarige bestuurder van een personenauto uit Den Helder aangehouden op de Binnenhaven. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 820 ug/l. Dat is nagenoeg viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien de grote hoeveelheid gebruikte alcohol werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Nepwapen in beslag genomen
Schagerbrug, woensdag 28 april 2004.
Tijdens een surveillance zagen agenten op de kruising Grote Sloot/Provinciale weg een jongen met een pistool fietsen. Hij had het pistool in zijn handen en richtte ermee. De agenten hielden de verdachte, een 16-jarige man uit Anna Paulowna aan. Ook de eigenaar van het nepwapen, een 17-jarige man uit Den Helder werd aangehouden. Het wapen is in beslag genomen en tegen beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.