Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, woensdag 28 april 2004

Hoorn 28-04-2004 - 16.00 uur

Verkeerscontroles
Hoorn, dinsdag 27 april 2004.
Dinsdag hebben op verschillende wegen en plaatsen in Westfriesland verkeerscontroles plaats gevonden. In Hoorn, Zwaag, Midwoud en Medemblik werden daarbij tien autobestuurders bekeurd omdat zij geen veiligheidsgordel droegen. Vijf bromfietser kregen een bekeuring omdat zij geen valhelm droegen.
Een controle op de Stede Broecweg in Grootebroek leverde 15 bekeuring op in verband met het niet dragen van een veiligheidsgordel. Eén bestuurder werd bekeurd omdat er een kentekenplaat ontbrak op het voertuig.

Twee gewonden bij aanrijding
Hoorn, dinsdag 27 april 2004.
Dinsdagavond omstreeks 22.15 uur vond een ongeval plaats op het Keern. De bestuurder van een bromfiets, een 17-jarige jongen uit Hoorn reed over het fietspad Keern. Bij hem achterop zat en 15-jarig meisje uit Zwaag. Ter hoogte van de Dorpsstraat kreeg hij geen voorrang van een personenauto die vanaf het Keern de rechtsaf de Dorpsstraat in wilde rijden. Deze auto werd bestuurd door een 43-jarige man uit Zwaag. Bij de daaropvolgende aanrijding raakten zowel de bromfietsbestuurder als zijn duopassagier gewond. Het meisje kwam in een naast de weg gelegen sloot terecht en is daar door politiemensen uitgehaald. Beiden slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn waar zij met onbekend letsel zijn opgenomen.

Dronken autobestuurder moet rijbewijs inleveren Hoorn, woensdag 28 april 2004.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 32-jarige inwoner van Hoorn aangehouden op de Willemsweg. Hij reed daar als bestuurder van een personenauto terwijl bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 610 ug/l. Dat is nagenoeg driemaal de toegestane waarde van 220 ug/l. In verband met dit hoge alcoholgehalte werd zijn rijbewijs ingevorderd.