Brussels Airlines


28/04/2004 > SN Brussels Airlines verwelkomt EU uitbreiding

SN Brussels Airlines, de full service luchtvaartmaatschappij die opereert vanuit de Europese hoofdstad, verwelkomt de nakende uitbreiding van de Europese Unie. SN heeft op de uitbreiding al geanticipeerd en biedt naar verschillende nieuwe lidstaten rechtstreekse vluchten aan. Voor de andere nieuwe lidstaten wordt er gewerkt aan comfortabele reisoplossingen.

De uitbreiding van de Europese Unie is goed nieuws voor SN Brussels Airlines en voor de klanten van de luchtvaartmaatschappij. SN verwacht de volgende maanden een toename van het aantal passagiers en een aanbod van nieuwe bestemmingen.

Passagierstoename

Het passagiersverkeer tussen Brussel en de nieuwe lidstaten zit in de lift. Het nakende lidmaatschap zorgt al enkele maanden voor een stijging van het businessverkeer tussen een aantal nieuwe lidstaten en Brussel. SN Brussels Airlines verwacht meer zaken- en diplomatiek verkeer tussen de nieuwe EU landen en de Europese hoofdstad Brussel. Daarnaast zal ook het toerisme- en het zogenaamde `Expat' verkeer tussen Brussel en de tien `nieuwkomers' ongetwijfeld stijgen.

Ter informatie: het Brussels Hoofdstedelijk Gewest verwacht dat als rechtstreeks gevolg van de uitbreiding 4.000 nieuwe EU ambtenaren, hoofdzakelijk buitenlanders, in Brussel gaan wonen. Daarnaast zouden ook 600 correspondenten van buitenlandse media en heel wat mensen met een diplomatiek statuut zich de volgende maanden in Brussel gaan vestigen. Verder wordt rekening gehouden met een flinke toename van het aantal zogenaamde `Regionale Vertegenwoordigingen' uit de nieuwe lidstaten.

Vanaf dit jaar vinden ook alle vergaderingen van de Europese Raad in Brussel plaats. Ook dat zal, samen met de uitbreiding van de NAVO, tot extra passagiersstromen van en naar de Europese hoofdstad leiden.

Aanbod

Als de enige full service luchtvaartmaatschappij die een netwerk van 360 graden rondom Brussel opereert, speelt SN Brussels Airlines uiteraard in op de EU uitbreiding. De voorbije maanden werden alvast Hongarije (Boedapest), Cyprus (Larnaca, Paphos in samenwerking met Cyprus Airways) en Litouwen (Vilnius, in samenwerking met Lithuanian Airlines) aan het aanbod van SN toegevoegd. SN biedt ook rechtstreekse vluchten aan naar Polen (Warschau) en Tsjechië (Praag).

"Onze inspanningen hebben tot resultaat dat we al in 5 van de 10 nieuwe EU lidstaten aanwezig zijn", zegt Chief Executive Officer Peter Davies. "We verwelkomen de EU uitbreiding en gaan ons vluchtaanbod de volgende maanden nog verder verfijnen. We hebben speciale weekendtarieven gelanceerd voor de familieleden van Expats die naar Brussel willen reizen. Dankzij onze uurroosters bieden we de Expats vlotte reismogelijkheden op vrijdag, zondag en maandag naar Brussel of naar hun geboorteland."

Het Netwerk departement van SN werkt momenteel koortsachtig aan comfortabele reisoplossingen tussen Brussel en enkele lidstaten waar de luchtvaartmaatschappij vandaag nog niet aanwezig is.

Samen met de toeristische diensten van de stad Brussel en de hotelindustrie levert SN Brussels Airlines ook inspanningen om het toeristisch potentieel van de Europese hoofdstad in de nieuwe lidstaten te promoten.

Over SN Brussels Airlines :

SN Brussels Airlines is de Belgische full-service luchtvaartmaatschappij die gebaseerd is in Brussel en een netwerk van Europese, Afrikaanse en Amerikaanse vluchten aanbiedt. De maatschappij, die meer dan 2.000 mensen tewerkstelt, garandeert meer dan 285 stipte vluchten naar 53 Europese en 15 Afrikaanse steden. Er worden in partnership met American Airlines rechtstreekse vluchten naar Chicago en New York (vanaf 16 mei) aangeboden en mits een overstap ook naar een hele reeks andere Amerikaanse steden. SN Brussels Airlines heeft partnerships met luchtvaartmaatschappijen van wereldklasse. SN biedt ook een dagelijkse hogesnelheidstrein `Thalys' service aan tussen Brussel / Zaventem luchthaven en het Paris Nord treinstation.