Gemeente Veenendaal


PERSBERICHT 41: PARKEERTARIEVEN (28-04-2004)

College akkoord met aanpassing parkeertarieven

Het college van B en W stelt de gemeenteraad voor om de parkeertarieven voor het parkeren in Veenendaal te verhogen. Ook wil het gedifferentieerde parkeertarieven invoeren om het parkeren in het centrum beter te stroomlijnen.

Het verhogen van de parkeertarieven is noodzakelijk gezien de kosten van de ontwikkeling van de parkeergarages in het centrum en de voorgenomen bouw van het parkeerdek aan de Duivenweide. Gedifferentieerd parkeren betekent dat verschillende parkeertarieven gelden, afhankelijk van de locatie van het parkeren of het tijdstip van het parkeren. Het aanbrengen van gedifferentieerde parkeertarieven is bedoeld om het parkeren beter te structureren en maximaal gebruik te maken van de schaarse parkeerruimte binnen het centrum van Veenendaal.

§ Het tarief voor het parkeren wordt 0,80 per uur. Dit tarief geldt zowel voor het parkeren op de slagboomterreinen als langs de openbare weg.
§ De parkeerplaatsen naast het postkantoor worden aangewezen als parkeerplaatsen om kort parkeren te stimuleren door daar een progressief tarief in te voeren. Hier mag men dan maximaal een half uur parkeren. Het tarief van het eerste kwartier is dan 0,20 en het tweede kwartier 0,50.
§ Het parkeertarief op koopavonden en zaterdagen worden voor het gehele centrumgebied verhoogd naar 1,00 per uur ( 0,20 per 12 minuten) omdat de parkeerdruk dan het hoogst is.
§ De prijs van een parkeervergunning die voor het hele centrum geldt, wordt vastgesteld op 670. Een zogenaamde locatiegebonden vergunning voor het parkeerterrein Coornhertpad, Frisia en Duivenweide kost dan 270.

De gemeenteraad buigt zich op 24 juni over dit onderwerp.