Politie Drenthe

Woensdagmorgen 28-04-04

Meppel 28-04-2004 - Nieuws van politie Drenthe

Waarschuwing voor verkopers stroopwafels
GIETEN/ANNEN - In Gieten en Annen venten de afgelopen weken twee jonge mannen met stroopwafels en doen daarbij voorkomen dat de opbrengsten bestemd zijn voor een school. Dit is echter niet waar. Bovendien heeft de gemeente geen enkele vergunning afgegeven voor het venten met stroopwafels. De venters gebruiken deze verkooptruc om gemakkelijker hun wafels te verkopen en een hogere prijs te krijgen. De venters zijn twee jonge mannen van ongeveer 20 jaar oud.

Politie neemt bromscooter wegpiraat in beslag
HOOGEVEEN - De politie in Hoogeveen nam dinsdagavond de bromscooter in beslag van een 17 jr. jongen uit die plaats. De jongeman reed met hoge snelheid door Hoogeveen, droeg geen helm en reed op fietspaden tegen het verkeer in. Op de kruising van de Zuiderweg met de Oldenbandringhestraat verleende hij geen voorrang aan een fietster, botste tegen haar achterwiel en reed zonder te stoppen verder. De vrouw (verdere gegevens nog niet bekend) kwam daarbij te vallen. Dit alles werd waargenomen door een motorsurveillant van de politie. Deze zette de achtervolging in die uiteindelijk eindigde in het Zuiderpark waar de bromfietser in de bosjes reed. De jongen is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Nadat hij een verklaring had afgelegd is hij weer in vrijheid gesteld. De bromfiets is in beslag genomen. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie stelt uitgebreid onderzoek in na beroving vrouw RODEN - Een rechercheteam van de politie is gestart met een uitgebreid onderzoek naar aanleiding van de beroving van de 83 jr. bewoonster van een woning aan de Leeksterweg in Roden. Dinsdagmiddag tegen 16.00 uur en op een moment dat de vrouw alleen thuis was, kwamen drie nog onbekende mannen de woning binnenlopen. Ze hadden hun gezicht bedekt. Ze bonden de vrouw vast op een stoel en doorzochten daarna de woning. Na een poosje vertrokken ze weer met slechts een kleine buit. De vrouw kon zichzelf losmaken en waarschuwde via de buren de politie. Het slachtoffer is niet gewond geraakt. Ze is natuurlijk nog wel wat overstuur maar maakt het verder naar omstandigheden goed. De politie is direct gestart met een uitgebreid technisch sporenonderzoek en een buurtonderzoek.

Politie houdt winkeldief aan
MEPPEL - Op de Bandemaat in Meppel hield de politie dinsdagmiddag een 40 jr. man uit De Wijk aan die wordt verdacht van winkeldiefstal. De man zou eerder in de middag in een supermarkt in de wijk Oosterboer vleeswaren hebben gestolen. Toen het winkelpersoneel de man wilde aanhouden maakte hij veel stampei en ging er vandoor. Op basis van het signalement bleek dat het waarschijnlijk om een bekende van de politie ging. Een zoekactie van de politie in de omgeving had succes. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en moest geboeid worden overgebracht naar het politiebureau. Hij reed op een fiets die waarschijnlijk ook van diefstal afkomstig is. Bovendien had hij een aantal nieuwe kledingstukken bij zich die eerder op de dag gestolen bleken te zijn bij een winkel in het centrum van Meppel. De man is voor nader onderzoek ingesloten. Omdat dit niet het eerste vergrijp is van de man wordt hij nog deze week voorgeleid voor de Rechter Commissaris.

Geen voorrang
RODEN - Op de kruising van de Dwazziewegen met de Haarveensedijk en het Haarveen raakte dinsdagmiddag bij een aanrijding een 16 jr. bromfietser uit die plaats gewond. De jongen verleende geen voorrang aan een 55 jr. automobilist uit Paterswolde. De jongen is voor onderzoek overgebracht naar het AZ Groningen.

Politie houdt beschonken automobilist zonder rijbewijs aan HOOGEVEEN - Op de Brinkstraat in Hoogeveen hield de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 55 jr. man uit Nieuweroord aan. De man bestuurde een auto terwijl hij gedronken had. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 1,5 promille. Bovendien bleek de man niet meer in het bezit te zijn van een rijbewijs en was de APK van zijn auto verlopen. De man kreeg na verhoor een dagvaarding en is daarop in vrijheid gesteld.

Binnenbrand
HOOGEVEEN - In de nacht van dinsdag op woensdag bluste de brandweer van Hoogeveen een binnenbrand in een woning aan de Dahliastraat in die plaats. De brand ontstond in een zitbank in de woonkamer. Door de brand ontstond veel rookschade. De brandweer bracht de nog smeulende bank naar buiten en bluste daar wat er nog te blussen viel. De bewoners hebben de nacht bij kennissen door moeten brengen. Waarschijnlijk is de brand ontstaan door een smeulende sigaret of vuur van een sigaret wat in de bank terecht is gekomen.

Politie regelt verkeer N48 in verband met grote rookontwikkeling LINDE - De politie heeft dinsdagavond enige tijd het verkeer op de N48 bij Linde langzaam laten rijden ivm grote rookontwikkeling. Door nog onbekende oorzaak is een enorme composthoop in een weiland langs de N48 in brand gevlogen. Meerdere brandweerkorpsen bestreden de brand. Het blussen heeft enkele uren geduurd. Doordat de wind gunstig was bleef de overlast voor het verkeer beperkt.

De voorlichting voor politie Drenthe wordt tot donderdagmiddag 17.00 uur gedaan door Dirk Neef.
Tel. 06 - 51 557 950

info@politie-drenthe.nl