DSM


Heerlen, 28 april 2004


DSM kondigt aanzienlijke capaciteitsuitbreiding aan voor Akulon® voor nieuwe toepassing in flexibele verpakkingen


DSM Engineering Plastics heeft bekendgemaakt dat de capaciteit van de polyamidefabriek in Emmen voor de productie van Akulon PA6 zal worden uitgebreid. De uitbreiding zal midden 2005 worden voltooid.

De capaciteitsuitbreiding - met meer dan een derde - volgt op de complete vernieuwing en capaciteitsuitbreiding van minder dan vijf jaar geleden. De nieuwe productiecapaciteit zal in zijn geheel worden gebruikt voor de productie van hoog-visceus polyamide 6 dat onder meer wordt gebruikt voor flexibele verpakkingen, een nieuwe toepassing voor de verpakking van voedingsmiddelen zoals groenten en vlees.

Volgens businessgroepdirecteur Jos Goessens speelt DSM met deze capaciteitsuitbreiding in op de vraag naar hoogwaardige materiaal voor deze toepassingen: "De laatste paar jaar heeft DSM Engineering Plastics een sterke positie opgebouwd in deze toepassingen. Deze uitbreiding zal onze huidige leiderschapspositie ondersteunen en ervoor zorgen dat we in dit segment sterk aan kop blijven."

Jan Zuidam, vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van DSM, gaf als commentaar: "Met deze substantiële investering van enkele tientallen miljoenen euro's toont DSM zijn commitment ten aanzien van engineering plastics en onze intentie om te groeien in Performance Materials in lijn met onze strategie Vision 2005. Deze investering onderstreept dat de groei van onze activiteiten op het gebied van Engineering Plastics vooral zal plaatsvinden in nieuwe toepassingen, hetgeen het belang van innovatie voor DSM nog eens benadrukt."

Akulon polyamide 6 wordt veel toegepast in auto's, elektrotechnische en elektronische apparaten, vrijetijdsproducten en consumentenartikelen. Als folie wordt het gebruikt in verpakkingen, vooral voor voedseltoepassingen, om de barrière-eigenschappen van de verpakking te verbeteren en zodoende de houdbaarheid van voorverpakte voedingsmiddelen te verlengen. DSM Engineering Plastics maakte onlangs de introductie van twee nieuwe productlijnen bekend: Akulon XP voor folietoepassingen en Akulon Ultraflow® voor spuitgiettoepassingen.


DSM
DSM is wereldwijd actief op het gebied van producten voor de life science-industrie, hoogwaardige materialen en industriële chemicaliën. De onderneming ontwikkelt innovatieve producten en diensten die bijdragen aan de kwaliteit van het leven.
DSM-producten worden gebruikt in een breed scala van eindmarkten en toepassingen, zoals voedings- en gezondheidsproducten voor mens en dier, cosmetica, geneesmiddelen, auto's en andere transportmiddelen, verven en coatings, producten voor de bouwsector en elektrotechnische en elektronica-producten (E&E). De onderneming heeft een jaaromzet (pro forma inclusief de meest recente acquisitie, inmiddels DSM Nutritional Products geheten) van ongeveer EUR 8 miljard en biedt werk aan zo'n 25.000 mensen wereldwijd. DSM behoort met veel van zijn activiteiten tot de wereldtop. Het hoofdkantoor van DSM is gevestigd in Nederland. De onderneming heeft vestigingen in Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika. Meer informatie over DSM is te vinden op www.dsm.com.

Akulon® en Ultraflow® zijn gedeponeerde merknamen van Koninklijke DSM.