Symantec introduceert verbeterde geïntegreerde bescherming voor mobiele gebruikers en desktops

Symantec

Geïntegreerde firewall, intrusion detection en antivirus beschermt bedrijfsnetwerken

Leiden, 27 april, 2004 -

Symantec Corp. (NASDAQ: SYMC), wereldwijd marktleider in informatiebeveiliging, introduceert Symantec Client Security 2.0, met zero-day bescherming tegen gecombineerde aanvallen en wormen als Blaster, Welchia en SoBig. Met geïntegreerde antivirus-, firewall- en intrusion prevention technologieën beschermt Symantec Client Security 2.0 bedrijfsnetwerken tegen kwaadaardige codes, ongeoorloofde inbraken en poortscans.

Symantec Client Security is de ideale oplossing voor bedrijven die een betere bescherming wensen tegen gecombineerde aanvallen, zegt Wouter Marien, Pre-Sales Manager Benelux bij Symantec Blended threats waren de afgelopen zes maanden goed voor 54 procent van de kwaadaardige codes die door het response centrum van Symantec werd gerapporteerd. Een waardevol onderdeel van Symantec Client Security is zero-day-bescherming kunnen bieden terwijl gebruikers toepassingen bijwerken en patches installeren.

Het beveiligen van de perimeter is onvoldoende om te voorkomen dat ongewenste bedreigingen en indringers bedrijfsnetwerken binnenkomen en blended threats zich verspreiden. Met de toenemende snelheid waarmee huidige bedreigingen zich verspreiden, beschermt Symantec Client Security 2.0 eindpunten van het bedrijfsnetwerk tegen ongewenste indringers.

De kritieke responstijd tijdens uitbraken van gecombineerde aanvallen kan aanzienlijk worden verkort dankzij het enkelvoudig updatemechanisme van Symantec Client Security, dat virusdefinities, firewallregels en intrusion detection signatures combineert. De integratie van meerdere beveiligingsfuncties stelt Symantec in staat om snelle en allesomvattende updates te leveren in één LiveUpdate-pakket. Deze methode voor updates van meerdere producten is efficiënt en doeltreffend. De updates worden ontwikkeld en geleverd door het Symantec Security Response-team, dat borg staat voor een snelle, wereldwijde en geïntegreerde analyse en response. Symantec Client Security 2.0 is een centraal te beheren oplossing voor mobiele gebruikers en desktops die meerdere beveiligingsfuncties integreert en die de volgende nieuwe functies bevat:

Wormblokkering voor e-mails Blokkeert verdachte uitgaande e-mailberichten, zoals recent bij grootschalige aanvallen als Mydoom en Netsky, waardoor het programma voorkomt dat desktops of laptops worden gebruikt om mass mailing wormen verder te verspreiden.

VPN compliance controle Ondersteunt het initiatief van Symantec voor de ontwikkeling van een nieuwe client compliancy application program interface (API) die systeembeheerders de mogelijkheid biedt om toegang tot het netwerk van een organisatie te blokkeren wanneer het beveiligingsniveau van een computer niet voldoet aan de vereisten. Deze functie is van cruciaal belang voor mobiele gebruikers en gebruikers op afstand, omdat systeembeheerders zeker willen zijn dat desktops die toegang tot het bedrijfsnetwerk krijgen de beveiligingsregels naleven. Beveiligingsregels kunnen betrekking hebben op antivirusbescherming, real-time bescherming, het up-to-date zijn van de virusdefinities en de installatie en activering van een firewall.

Location Awareness Zorgt ervoor dat het firewallbeleid wordt nageleefd ongeacht de locatie of de toegangsmethode van de computer.

Uitgebreide Threat Detection Biedt detectie voor gevaren als adware en spyware waardoor systemen vrij blijven van applicaties die de productiviteit van gebruikers in gevaar kunnen brengen.

Threat Tracer Spoort de herkomst op van besmettingen die verspreid worden via open file shares zoals bij FunLove of Nimda.

Voorgeconfigureerde Client Firewall Policies Versnelt het uitrollen en vereenvoudigt het beheer van Symantec Client Security door integratie van drie voorgeconfigureerde firewall policies: standaard, op afstand en strict. Het gebruik van stricte firewall policies wordt aanbevolen voor computers op het moment dat er een aanval plaatsvindt.

POP3/SMTP e-mailscanning Beschermt de inhoud en de bijlagen van inkomende POP3 en uitgaande SMTP e-mailberichten tegen snelle, op e-mail gebaseerde bedreigingen. Deze functie is ideaal voor mobiele gebruikers en gebruikers op afstand.

Client Profiling Beperkt het aantal waarschuwingen die gegenereerd worden door de firewall klant wanneer nieuwe toepassingen toegang proberen te krijgen tot het netwerk of internet. Hierdoor wordt het aanmaken van policies voor de client firewall vereenvoudigd.

Beschikbaarheid en verkooppunten
Symantec Client Security 2.0 is per direct bereikbaar. Organisaties die op zoek zijn naar een reseller of distributeur kunnen kijken op: http://www.symantec.nl/partners_nl

---

Over Symantec
Symantec, wereldwijd marktleider in informatiebeveiliging, biedt consumenten, bedrijven en service providers een brede reeks softwareoplossingen, appliances en diensten voor de beveiliging en het beheer van hun IT-infrastructuur. Op de consumentenmarkt is Symantec vooral bekend van producten die onder de naam Norton worden aangeboden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië, en het bedrijf heeft vestigingen in meer dan 35 landen. Meer informatie over Symantec en haar producten is te vinden op de website: www.symantec.nl.