Algemeen Verbond Bouwbedrijf


Nieuwsbericht

BouwNed-ledenraad stemt in met fusie

28 april 2004 - De ledenraad van BouwNed heeft met een overgrote meerderheid ingestemd met de vorming van één grote brancheorganisatie voor de bouw. Op dit moment is BouwNed veruit de grootste ondernemersorganisatie in de bedrijfstak. Met 4.000 lidbedrijven vertegenwoordigt zij ongeveer tweederde van de georganiseerde bouw.

In het najaar van 2003 werd de eerste aanzet gegeven voor een plan om de koepelorganisatie AVBB en haar 17 lidverenigingen te fuseren tot één grote werkgeversorganisatie. Met als doel nòg krachtiger te kunnen opkomen voor de belangen van de bouwsector en de slagvaardigheid van de besluitvorming te vergroten. Een hiervoor speciaal in het leven geroepen, breed samengestelde commissie ontwierp vervolgens een blauwdruk voor de nieuwe vereniging.

Gezien de veelomvattende en razendsnelle ontwikkelingen in de samenleving en in de bouw, hecht het BouwNed-bestuur grote waarde aan de vorming van een krachtige en slagvaardige brancheorganisatie. De afgelopen maanden heeft het Bestuur de voorstellen uitvoerig toegelicht binnen de vereniging en de mening van de leden geraadpleegd. Vervolgens is het eindvoorstel van de commissie door het Bestuur met een positief advies aan de ledenraad voorgelegd. Maar liefst 90 procent van de ledenraad is hiermee nu akkoord gegaan. Dat houdt in, dat BouwNed bereid is op te gaan in de nieuwe werkgeversorganisatie.

De verdere uitwerking van de plannen is uiteraard mede afhankelijk van de besluitvorming bij de andere 16 beoogde fusiepartners. Als alles volgens plan verloopt, zou in het najaar het formele fusiebesluit kunnen worden genomen, waarna de nieuwe organisatie op 1 januari 2005 van start zou moeten gaan.

Bron
Bouwned